In mijn zoektocht naar een hoofdgerecht op de JaimysKitchen te zetten welke geschikt is voor Kerstmis, ben ik uitgekomen bij gevulde kip ofwel mooi gezegd hassel back kip! Ik heb drie varianten gemaakt, zodat er wat te kiezen is, of je maakt natuurlijk ook alle soorten, want lastig is het niet! Erik en ik hebben er in ieder geval enorm van genoten.
Eigenlijk eet ik niet meer heel vaak vlees, omdat ik er niet enorm van houd. Deze kip is wel erg lekker, omdat ik hem in de oven maak. Daardoor blijft de kip vrij sappig en wordt het niet droog. De vullingen zijn ook erg lekker, dus ik kan zelf zeggen dat ik het recept zeer geslaagd vind.

Recept: 3 x hasselback kip
Hoeveelheid: 3 stuks en 3 soorten
Ingrediënten
3 kipfilets
2 plakjes ontbijtspek of bacon
een plakje gorgonzola
2 zongedroogde tomaten
een plakje feta
70 gr spinazie
1 tot 2 kleine plakjes geitenkaas
olijfolie
zwarte peper
Voor erbij:
Bimi
Bereiding:
De kip maak ik in de oven, in een met olie ingevette ovenschaal, zodat de kaas niet teveel kan gaan lopen. Ook serveer ik het met bimi, maar je kunt er ook pasta met pesto bij eten of aardappeltjes. Eigenlijk alles en waar jij zin in hebt. Verwarm de oven op 180 graden en de kip mag ongeveer 30 minuten garen in de oven. De bereidingswijze blijft bij elke vulling hetzelfde.
De verschillende varianten:
Geitenkaas en Bacon
1 kipfilet
2 plakjes bacon of ontbijtspek
gorgonzola
verse zwarte peper
Bak de bacon alvast voor in een pan, zodat het voor de helft gaar is. Snijd de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een stukje bacon en een klein stukje gorgonzola. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.
Spinazie en geitenkaas
1 kipfilet
70 gr spinazie
2 plakjes geitenkaas
zwarte peper
Roerbak de spinazie alvast voor. Snijd de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een beetje geroerbakt spinazie en een klein stukje geitenkaas. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.
Zongedroogde tomaat en feta
1 kipfilet
2 zongedroogde tomaten
een paar plakjes feta kaas
zwarte peper
Snijd de zongedroogde tomaat in dunne reepjes. Dan snijd je de kipfilet in vanuit de bovenkant van de filet. Maak ongeveer 7/8 sneetjes. Vul elk sneetje met een beetje een reepje zongedroogde tomaat en een klein stukje feta. Wanneer de kip uit de oven is, maak je deze af met een beetje verse peper.
En dat is het! Lijkt jou dit een lekker recept voor tijdens het Kerstdiner?
3 Comments
Daphne
20 december 2016 at 10:49Oooh ze zijn echt alle drie wel heel erg lekker!
Inostrate
12 november 2017 at 10:08Het ziet er heerlijk uit zoals alle foto’s op je blog! Zeker iets om met Kerst te maken.
admin
2 december 2017 at 14:25Ah, dankjewel voor het lieve compliment!