Salades

Recept: Quinoa Salade met Haloumi

Salades: ik krijg er nooit genoeg van.

Dat salades tegenwoordig veel meer zijn dan alleen groene blaadjes is bekend. Vandaag mijn versie met Quinoa, een graansoort uit Zuid-Amerika. Quinoa heeft een makkelijke en korte bereidingstijd en is veelzijdig te gebruiken. Om de salade wat meer body te geven, gaat er flinterdun gesneden spinazie doorheen en serveer ik Haloumi bij deze salade, een grillkaas waar ik dol op ben. Afgelopen zomer heb ik mijn vakantie doorgebracht in Istanbul en Cyrpus, waar er veel haloumi gegeten wordt. In Cyprus wordt het vooral gegeten bij de salade, vandaar dat ik het in dit recept heb toegevoegd.


Ingrediënten voor een 1 persoon:
– 75 tot 100 gram quinoa
– drie handjes vol spinazie
– 10 cherrytomaten
– 1/2 pakje haloumi
– olijfolie

De dressing
– 2 lentje-uitjes
– munt
– chiliflakes naar smaak
– 6 zongedroogde tomaatjes
– 1/2 citroen
– olijfolie
– peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm je over op 200 graden
  2. Snij de cherrytomaten door de helft, leg ze in een overschaal en bestrooi ze met peper en zout. Als laatste druppel je er een beetje olijfolie overheen. Deze tomaten mogen 20 minuten in de oven.
  3. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit zal ongeveer 5-8 minuten zijn.
  4. Snij de spinazie in flinterdunne reepjes en voeg deze samen met de quinoa wanneer deze gekookt en afgekoeld is. Dit mengsel bewaar je in een kom.
  5. Hak de munt fijn en snij de lente-uitjes en zongedroogde tomaten.
  6. Verwarm je (grill) pan, snij je haloumi in plakjes en grill deze met een drupje olijfolie aan beide kanten goudbruin. Gebruik geen zout, de haloumi heeft een zoutige smaak van zichtzelf.
  7. Meng het sap van de citroen, 2 eetlepels olijfolie, chiliflakes, peper, munt, lente-uitjes en zongedroogde tomaatjes en verdeel het over je quinoa-spinazie mengsel.
  8. Serveer het geheel met de gegrilde haloumi en cherrytomaten uit de oven. Smakelijk!

IMG_4875-001

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply