Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Quinoa salade met haloumi en spinazie

Quinoa salade met haloumi en spinazie

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 75 tot 100 gram quinoa
  • drie handjes vol spinazie
  • 10 cherrytomaten
  • 100 -125 gr pakje haloumi
  • olijfolie

De dressing:

  • 2 lente-uitjes
  • munt naar smaak
  • chili vlokken naar smaak
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze salade kan als maaltijd salade gegeten worden en bevat quinoa met tomaatjes uit de oven, spinazie en het lekkere grillkaasje halloumi.

Salade met quinoa en halloumi

Dat salades tegenwoordig veel meer zijn dan alleen groene blaadjes is bekend. Vandaag mijn versie met Quinoa, een graansoort uit Zuid-Amerika. Quinoa heeft een makkelijke en korte bereidingstijd en is veelzijdig te gebruiken. Om de salade wat meer body te geven, gaat er flinterdun gesneden spinazie doorheen en serveer ik halloumi bij deze salade, een grillkaas waar ik dol op ben. Afgelopen zomer heb ik mijn vakantie doorgebracht in Istanbul en Cyrpus, waar er veel halloumi gegeten wordt. In Cyprus wordt het vooral gegeten bij de salade, vandaar dat ik het in dit recept heb toegevoegd.

Bereiding

Stap 1

Verwarm je over op 200 graden.

Stap 2

Snij de cherrytomaten door de helft, leg ze in een overschaal en bestrooi ze met peper en zout. Als laatste druppel je er een beetje olijfolie overheen. Deze tomaten mogen 20 minuten in de oven.

Stap 3

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit zal ongeveer 5-8 minuten zijn.

Stap 4

Snij de spinazie in flinterdunne reepjes en voeg deze samen met de quinoa wanneer deze gekookt en afgekoeld is. Dit mengsel bewaar je in een kom.

Stap 5

Hak de munt fijn en snij de lente-uitjes en zongedroogde tomaten.

Stap 6

Verwarm je (grill) pan, snij je haloumi in plakjes en grill deze met een drupje olijfolie aan beide kanten goudbruin. Gebruik geen zout, de haloumi heeft een zoutige smaak.

Stap 7

Meng het sap van de citroen, 2 eetlepels olijfolie, chili vlokken, peper, munt, lente-uitjes en zongedroogde tomaatjes en verdeel het over je quinoa-spinazie mengsel. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Stap 8

Serveer het geheel met de gegrilde haloumi en cherrytomaten uit de oven. Smakelijk!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades quinoa halloumi spinazie cherrytomaten tomaat hoofdgerechten vegetarisch diner

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴