Diner/ Salades/ Vega & Vegan

Quinoa salade met gebakken feta (saganaki)

Quinoa salade met gebakken feta www.jaimyskitchen.nl

Deze quinoa salade is heerlijk gevuld met veel groenten zoals komkommer en cherrytomaat. Daarnaast heerlijke gebakken Griekse feta kaas om de salade af te maken!

Saganaki: Griekse gepaneerde feta

Dit Grieks recept is een echte klassieker in de Griekse keuken. Het is een paneerde feta kaas. Doordat de kaas in bloem gedoopt wordt, ontstaat er een lekker krokant laagje. Daarnaast is de feta warm en daardoor heerlijk warm en zacht van binnen. Het is dus echt het lekkerst om de feta warm te eten. In Griekenland wordt dit vaak als voorgerecht geserveerd, lekker met citroensap. In mijn recept een heerlijke toevoeging aan een quinoa salade. De citroensap blijft en must!

Een koude, gezonde salade

Dit recept is zo lekker voor in de zomer, omdat het een koude maaltijd salade is. Licht, gezond en toch lekker vullend. De peterselie en munt maken de maaltijdsalade extra smaakvol. Deze salade is ook perfect om eventuele restjes op te maken. Heb je bijvoorbeeld nog een beetje paprika over? Voeg het dan zeker toe!

Quinoa salade met gebakken feta www.jaimyskitchen.nl
Quinoa salade met feta (saganaki)

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

200 gr cherrytomaat
150 gr quinoa
200 gr feta
2 el bloem
1 ei
6 blaadjes sla
5 gr munt
5 gr peterselie
½ komkommer
2 el olijfolie
1 el azijn
peper en zout
1 citroen
olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking. Dit is ongeveer 8-10 minuten. Spoel vervolgens af met koud water.
  2. Halveer de cherrytomaat, hak de peterselie en munt fijn en snijd de komkommer in plakjes.
  3. Maak de dressing van olijfolie, azijn en peper en zout. Meng dit door de quinoa.
  4. Kluts een ei in een kom en verdeel bloem over een bord. Dip de feta eerst door het bloem, dan ei en vervolgens nog eens het bloem voor een dubbele krokante laag. Bak vervolgens ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot het goudbruin is aan beide kanten.
  5. Meng cherrytomaat, komkommer, peterselie en munt door de quinoa.
  6. Serveer de gebakken feta met een beetje citroensap en de quinoa salade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.