Hapjes & Dips/ Vega & Vegan

Recept: Pompoen Spread

Pompoen Spread www.jaimyskitchen.nl

Vegetarisch broodbeleg saai? Totaal niet! Deze pompoenspread is heerlijk en onwijs simpel om te maken en er zijn maar vier ingrediënten voor nodig. Ook erg lekker om je broodjes in te dippen op een borrel plank, bijvoorbeeld met mini naanbroodjes.

Een gezonde vegetarische spread

Ik maakte deze spread alweer een tijdje geleden van pompoen blokjes die ik nog over had. Een hele pompoen is toch best veel, vind je niet? Vaak heb ik nog een beetje over. Dan is dit een perfect recept om het laatste beetje pompoen op te maken. Daarnaast is de spread natuurlijk ook erg lekker, dus je kunt het ook maken als je niet alleen maar een restje pompoen over hebt. Ook kun je goed de pompoen blokjes uit te vriezer gebruiken, geen probleem!

Pompoen Spread www.jaimyskitchen.nl

Recept: Pompoen Spread

Hoeveelheid: 1 portie
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

200 gr pompoen blokjes
1 tl tahini
citroensap
peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de pompoen blokjes in ongeveer 10 minuten gaar. Dit is afhankelijk van de grootte van de stukjes.
  2. Wanneer pompoen gaar is laat je deze goed uitlekken. Prak de pompoen alvast een beetje en duw het vocht eruit dood de pompoen blokjes in een zeef te leggen.
  3. Prak nu verder of mix de blokjes tot een glad geheel in de keukenmachine.
  4. Voeg nu ook de tahini, citroensap, peper en zout toe naar smaak.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.