Diner/ Hoofdgerechten/ Pizza/ Vega & Vegan

Recept: Polenta pizza met courgette en geitenkaas

Experimenteren in de keuken vind ik het leukste wat er is. Laatst had ik een pakje polenta gekregen in de supermarkt en ik wist nog niet zo goed wat ik ermee moest maken. Zo bedacht ik ineens een pizzabodem van polenta! En was het lekker? Zeker weten, ik ben helemaal fan.

Geitenkaas bolletjes als pizza topping

Begin Januari stond ik op de Horecava voor werk en daar mocht ik verder kennis maken met het merk Bettine geitenkaas. Onwijs lief, ik kreeg allemaal lekkere producten mee. Van deze geitenkaas balletjes ben ik helemaal gek, jammie! En het ziet er ook echt mooi uit zo, met die kleine bolletjes van de kaas, toch?!

Pizza van polenta bodem

De bodem van deze pizza wordt gemaakt van polenta. Dit is een maismeel. De pizzabodem is niet zo stevig als een traditionele pizzabodem, maar erg lekker! Pak je mes en vork er dus bij en smikkel van deze pizza met geitenkaas, courgette en tomaat.


Recept: Polenta pizza met courgette en geitenkaas

Hoeveelheid: 3-4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten:

250 gr polenta
2 tenen knoflook
½ courgette
125 gr geitenkaas bolletjes naturel
150 gr pesto
50 gr tomaatjes
peper en zout
Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Kook de polenta volgens de verpakking en breng goed op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  3. Rasp ook de knoflook teentjes en meng deze door de polenta.
  4. Laat de polenta nu even afkoelen en neem een bakplaat met bakpapier. Smeer de polenta uit over het bakpapier als een pizzabodem. Plak het teveel? Gebruik wat olijfolie!
  5. Bak de polenta pizzabodem nu ongeveer 20 minuten.
  6. Snijd de courgette in plakjes en de tomaatjes in plakjes.
  7. Haal de pizzabodem uit de oven en beleg de bodem eerst met pesto, dan plakjes courgette, tomaten plakjes en als laatste geitenkaas bolletjes en pijnboompitten.
  8. Bak de pizza nu af in ongeveer 20 minuten.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Demi | StudioKOOK
    22 februari 2017 at 09:42

    Ziet er heerlijk uit!

  • Leave a Reply