Diner/ Het salade recept van food bloggers/ Hoofdgerechten/ Salades

Poké bowl salade met gerookte zalm

Dit is een heerlijke poké bowl met sushi rijst, gerookte zalm en avocado. Een heerlijk koud recept voor als je zin hebt in een soort van sushi bowl, maar dan zonder de nori vellen!

Hoi volgers van Jaimy!

Mijn naam is Mirel en ik ben al vanaf mijn 23e actief in de fitness branche. Ik geef Personal Training, groepslessen (CrossCore, XCORE en LXR) , doe de groepsles coördinatie  en houd me bezig met gezonde voeding. Elke maand komt er een flyer uit op de sportschool waar ik werk,  met 4 simpele gezonde gerechtjes/snacks van mij. Hier maak ik dan ook zelf de foto ‘s van. Superleuk om te doen!

Ook heb ik een instagram pagina mirel_persoonlijke_training waar ik veel foto’s post over voeding, sport en reizen. Ik vind het leuk om mensen te motiveren tot een gezonde lifestyle. Op instagram heb ik ook Jaimy leren kennen ?. Ik volgde haar mooie foto ‘s al een tijdje. Het is dan ook heel gaaf dat ik een recept op haar blog mag delen.

Ik ben gek op sushi en heb ervoor gekozen om een sushi salade/bowl te delen. Ook wel Pokè Bowl genoemd. Deze zijn heel makkelijk te maken én snel klaar. Je kan er lekker mee variëren, zo heb je altijd weer iets verrassends om op tafel te zetten. Zelf vind ik deze Pokè Bowl erg lekker met zalm. Ik heb voorbeelden van 3 verschillende bowls, het recept dat ik met jullie deel is de Bowl met zalm en avocado, een heerlijke verfrissende combi.

Poké bowl salade met gerookte zalm

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

250 gr pak sushi rijst (Saitaku van de AH)
200 gr gerookte zalm
4 bosuitjes
1 rode paprika
1 komkommer
1 avocado
zwarte sesamzaadjes
sojasaus
1 el suiker
2 el rijstwijn azijn

Bereiding:

  1. Bereid de sushi rijst volgens de beschrijving op het pak.
  2. Snijd de zalm, mango en bosuitjes in kleine stukjes.
  3. Schaaf met de kaasschaaf wat plakken van de komkommer.
  4. Doe de afgekoelde rijst (een beetje warme rijst is ook erg lekker!) in een mooie kom, garneer met zalm, mango, bosuitjes en de komkommer.
  5. Strooi er de zwarte sesamzaadjes over en serveer met de sojasaus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.