Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vis

Poké bowl met gemarineerde zalm

Poke bowl met gemarineerde zalm www.jaimyskitchen.nl

Trend of niet, een poké bowl is onwijs lekker. Of is het een sushi bowl, want er zit ook nori in? Ach, het recept van deze bowl met gemarineerde zalm is onwijs lekker.

Sushi Bowl of Poké Bowl

Ja, het verschil, daar kunnen wel lang over praten. Laten we het zo zeggen. In beide wordt standaard rauwe vis geserveerd, maar in een Poké Bowl zal niet altijd zeewier zitten. Dat is uiteraard wel echt onmisbaar voor een Sushi Bowl. De Sushi Bowl is geïnspireerd op Japanse sushi en de Poké bowl is een Hawaiiaans gerecht. Mijn conclusie is dat je lekker moet maken wat je zelf lekker vind. Varieer dus lekker met de ingrediënten naar jouw eigen smaak.

Poke bowl met gemarineerde zalm www.jaimyskitchen.nl
Poké bowl met gemarineerde zalm

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

250 gr sushi rijst
200 gr verse zalm aan stuk, zonder huid
100-125 gr zeewier salade
75 gr peen julienne
100 gr edamame
100 gr mango blokjes
2 el sesamzaadjes
2 vellen zeewier
100 gr rode kool
60 ml azijn
100 ml water
2 tl suiker
1 tl zout
1 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el limoensap
optioneel: sojasaus en wasabi

Bereiding:

  1. Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en voeg op het einde 2 el azijn, 1 tl suiker en 0,5 tl zout toe. Roer door en laat even stomen met de deksel erop.
  2. Maak de zoet-zure rode kool door de rode kool eerst in reepjes te snijden en dan met het overige azijn, zout en suiker te mengen. Leng dit aan met ongeveer 100 ml water of tot de rode kool onder water staat. Laat dit staan tot de rest klaar is of maak het een dag van te voren.
  3. Snijd de zalm in mooie blokjes en meng met 1 el sesamzaadjes, sojasaus, sesamolie en limoensap. Laat dit minimaal 10 minuten staan.
  4. Begin in de tussentijd met het opmaken van de bowls. In het midden de rijst, daar omheen de mango blokjes, edamame boontjes, wortel julienne, zeewier salade en als laatste de gemarineerde zalm en rode kool. Knip wat nori in reepjes en serveer dit bovenop.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.