Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Poké bowl met gemarineerde zalm + VINOOS wijn abonnement

Poke bowl met gemarineerde zalm www.jaimyskitchen.nl

Trend of niet, een poké bowl is onwijs lekker. Of is het een sushi bowl, want er zit ook nori in? Ach, het recept van deze bowl met gemarineerde zalm is onwijs lekker, zeker in combinatie met een heerlijke witte Chenin Blanc wijn uit het Vinoos wijn abonnement.

Witte wijn en Poke Bowl

Deze blog heb ik in samenwerking met VINOOS geschreven. Wat VINOOS precies is, daar kom ik zo op terug. Maar zij gaven mij de uitdaging om een gerecht te maken met een wijn uit hun selectie. Ik kreeg vooraf wat informatie over de wijnen zoals dat deze goed met Aziatische recepten en rauwe vis te combineren is. Nou, toen dacht ik natuurlijk direct aan een poké bowl. Hier staat namelijk nog geen recept van op Jaimy’s Kitchen, dat kan eigenlijk niet!

Sushi Bowl of Poké Bowl

Ja, het verschil, daar kunnen wel lang over praten. Laten we het zo zeggen. In beide wordt standaard rauwe vis geserveerd, maar in een Poké Bowl zal niet altijd zeewier zitten. Dat is uiteraard wel echt onmisbaar voor een Sushi Bowl. De Sushi Bowl is geïnspireerd op Japanse sushi en de Poké bowl is een Hawaiiaans gerecht. Mijn conclusie is dat je lekker moet maken wat je zelf lekker vind. Varieer dus lekker met de ingrediënten naar jouw eigen smaak.

VINOOS wijn abonnement

En dan VINOOS, wat is dat precies? Dit is een wijn abonnement! Iedereen die van lekkere wijnen houdt kan een abonnement afsluiten waarbij je kunt kiezen tussen rood, wit of een mix. Je ontvang dan elke maand – of eenmalig een doos met zorgvuldig uitgekozen wijnen thuis. Zie hier onder de doos. Spannend al he?! Ben niet bang, stop zetten tussentijds kan ook!

Vinoos wijn abonnement www.jaimyskitchen.nl
Wanneer je de doos open maakt, zie je ook al snel welke wijnen je gekregen hebt. In mijn geval was dat een doos met gemixte wijnen. Wij blij, want ik ben een witte wijn liefhebber en Erik drinkt het liefst rood. Wanneer wij naar een goed restaurant gaan waar een sommelier werkt, dan zijn wij altijd helemaal onder de indruk van alle verhalen die er bij de wijnen verteld worden. Denk aan waar dit vandaan komt, van welke druiven de wijn gemaakt is en welke smaken je allemaal in de wijn terug kunt vinden.

Vinoos wijn abonnement www.jaimyskitchen.nl
En precies dat, kun je nu ook thuis beleven. In de doos zitten namelijk niet alleen de wijnen, maar ook mooie wijnkaarten met alle informatie over de wijnen. Zo kun je dus samen ontdekken wat er precies zo bijzonder is aan de wijnen. Of je kunt indruk maken op je tafel gasten, hoe leuk is dat?!

Vinoos wijn abonnement www.jaimyskitchen.nl
Op die kaartjes staat ook informatie over hoe je de wijnen het beste bij gerechten kan combineren. Onwijs leuk, want we weten allemaal dat een wijn-spijs verhouding best een behoorlijke invloed kan hebben op de smaken. Dit is echt leuk om mee aan de slag te gaan. Dat deed ik dus ook. Aangezien die Chenin Blanc goed bij rauwe vis past, marineerde ik de zalm slechts kort om wat extra smaak mee te geven. Het recept staat hier onder!

Voor meer informatie over VINOOS, verwijs ik jullie door naar hun eigen website. Laat je verassen zou ik zeggen!

Poke bowl met gemarineerde zalm www.jaimyskitchen.nl
Recept: poké bowl met gemarineerde zalm

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

250 gr sushirijst
200 gr verse zalm aan stuk, zonder huid
100-125 gr zeewiersalade
75 gr peen julienne
100 gr edamame
100 gr mango blokjes
2 el sesamzaadjes
2 vellen zeewier
100 gr rode kool
60 ml azijn
100 ml water
2 tl suiker
1 tl zout
1 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el limoensap
optioneel: sojasaus en wasabi

Bereiding:

  1. Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en voeg op het einde 2 el azijn, 1 tl suiker en 0,5 tl zout toe. Roer door en laat even stomen met de deksel erop.
  2. Maak de zoet-zure rode kool door de rode kool eerst in reepjes te snijden en dan met het overige azijn, zout en suiker te mengen. Leng dit aan met ongeveer 100 ml water of tot de rode kool onder water staat. Laat dit staan tot de rest klaar is of maak het een dag van te voren.
  3. Snijd de zalm in mooie blokjes en meng met 1 el sesamzaadjes, sojasaus, sesamolie en limoensap. Laat dit minimaal 10 minuten staan.
  4. Begin in de tussentijd met het opmaken van de bowls. In het midden de rijst, daar omheen de mango blokjes, edamame boontjes, wortel julienne, zeewier salade en als laatste de gemarineerde zalm en rode kool. Knip wat nori in reepjes en serveer dit bovenop.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.