Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Plaattaart met raapstelen ricotta en zoete aardappel

Plaattaart met raapstelen en zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl

Deze kleurrijke plaattaart is gemaakt met een zelfgemaakte raapstelen & ricotta crème. De groene kleur staat prachtig bij de plakjes zoete aardappel en zoet zure radijs.

Recept met raapstelen

Ben je al bekend met raapstelen? Dit is een heerlijke bladgroente met een fris steeltje, een typische groente voor het voorjaar. De raapstelen zijn de bladgroenten van verschillende knollen zoals meiknol of koolraap. De smaak is als licht pittig te omschrijven, maar ik vind het ook lekker fris. Raapstelen kun je zowel rauw als gekookt eten. In dit recept blancheer je de raapstelen om er vervolgens een crème van te maken, samen met doperwten en ricotta.

Eerder maakte ik ook een lekker recept met raapstelen:

Raapstelen stamppot met geitenkaas en gepofte cherrytomaatjes

Plaattaart met raapstelen en zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl
Plaattaart met raapstelen ricotta en zoete aardappel

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

2 rollen bladerdeeg
400 gr zoete aardappel
20 gr tuinkers

Raapstelen crème
100 gr doperwten
200 gr raapstelen
150 gr ricotta
peper en zout
½ citroen
1 teen knoflook

Zoet-zure radijs
75 gr radijs
100 ml azijn
100 ml water
1 tl suiker
Zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Maak de zoet-zure radijsjes. Snijd plakjes van de radijs. Maak de marinade door azijn, water, suiker en zout te mengen. Voeg bij de plakjes radijs en laat marineren tot het recept klaar is.
  3. Breng water aan de kook en kook de doperwten 4 minuten. Voeg de laatste minuut de raapstelen toe en blancheer mee. Giet af en voeg in een keukenmachine. Voeg hierbij ricotta, een teentje knoflook en breng op smaak met citroen, peper en zout.
  4. Snijd zoete aardappel in hele dunne plakjes.
  5. Verdeel een rol bladerdeeg over een bakplaat op bakpapier. Prik een paar gaatjes in het deeg en vouw de randjes dubbel. Smeer de helft van de raapstelen crème over het bladerdeeg. Leg dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel over de crème. Bak af in ongeveer 20 minuten.
  6. Maak af met de zoet-zure radijsjes en tuinkers.

Plaattaart met raapstelen ricotta en zoete aardappel

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.