Diner/ Hoofdgerechten/ Pizza/ Vis

Pizza calzone met tonijn

Pizza calzone met tonijn www.jaimyskitchen.nl

Pizza calzone is een pizza die dichtgevouwen is. Deze calzone is gevuld met mozzarella, paprika en tonijn, een heerlijke combinatie!

Een pizza calzone

Pizza is altijd goed toch? Maar het is ook lekker om eens iets anders te proberen en daarom maakte ik deze pizza calzone. Het pizzadeeg wordt dichtgevouwen en daardoor blijven de ingrediënten extra lekker. Deze calzone is gevuld met tonijn, paprika en ui. Vergeet niet de pizza saus en mozzarella, die maken deze calzone extra lekker. Natuurlijk kun je lekker experimenteren met de ingrediënten. Kies jouw favorieten!

Zelfgemaakt pizzadeeg

Deze pizza calzone kun je makkelijk en snel zelf maken als je kant-en-klaar pizzadeeg gebruikt. Wil je all-the-way gaan? Maak dan je eigen pizzadeeg! Dit maakt de pizza natuurlijk extra lekker. Al eerder maakte ik een pizza van zelfgemaakt deeg. Wil je het deeg zelf maken? Gebruik dan het onderstaande recept:

Pizza met tonijn

Pizza calzone met tonijn www.jaimyskitchen.nl
Pizza calzone met tonijn

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten:

1 rechthoekig vel pizzadeeg (vers)
100 ml tomaten passata
1 tl oregano
peper en zout
½ paprika
1 blikje tonijn (ongeveer 150 gr)
1 kleine witte ui
1 bol mozzarella
1 el olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Voeg de passata in een pannetje en breng op smaak met oregano, peper en zout. Verwarm op laag vuur.
  2. Halveer het vel pizzadeeg in twee delen. Leg dit op de bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd blokjes van de paprika. Snijd ringen van de ui. Scheur de mozzarella in stukken. Laat de tonijn uitlekken.
  4. Verdeel de tomatensaus over de helft van elk pizzadeeg deel. Houd 1 eetlepel van de saus apart. Verdeel deze eetlepel saus met 1 eetlepel olijfolie.
  5. Verdeel ook de blokjes paprika, stukjes mozzarella, witte ui en tonijn eroverheen.
  6. Vouw het pizzadeeg dicht en vouw de zijkantjes goed naar binnen. Verdeel het mengsel van tomatensaus en olijfolie over de bovenkant van de calzone. Bak af in ongeveer 25 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.