Diner/ Hoofdgerechten/ Pizza/ Vlees, kip en gevogelte

Pizza calzone met ham en champignons

Pizza calzone met ham en champignons www.jaimyskitchen.nl

Pizza calzone is een pizza die dichtgevouwen is. Deze calzone is gevuld met mozzarella, champignons en gekookte ham, een klassieke combinatie!

Pizza calzone met ham

Dit is een pizza voor de vleesliefhebbers. Zoals jullie wellicht wel weten eet ik zelf geen vlees, maar dat wil niet zeggen dat mijn vriend geen vlees eet. En ook voor hem wil ik wel eens iets extra lekkers op tafel zetten. Althans, iets dat hij erg lekker vindt. Dat is sowieso een pizza calzone, want daar is hij gek op. Daarom heb ik deze calzone gevuld met gekookte ham. Een klassieke combinatie is natuurlijk ham en champignons, dus daarom is dit de keuze.

Wil je toch geen vlees?

Liever een andere vulling van de calzone? Dat kan, want ik heb ook nog een heerlijke calzone met tonijn online staan. Dit is mijn persoonlijke favoriet!

Pizza calzone met ham en champignons www.jaimyskitchen.nl
Pizza calzone met ham en champignons

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten:

1 rechthoekig vel pizzadeeg (vers)
100 ml tomaten passata
1 tl oregano
peper en zout
6 champignons
75 gr gekookte ham
1 kleine witte ui
1 bol mozzarella
1 el olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Voeg de passata in een pannetje en breng op smaak met oregano, peper en zout. Verwarm op laag vuur.
  2. Halveer het vel pizzadeeg in twee delen. Leg dit op de bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd plakjes van de champignons. Snijd ringen van de ui. Scheur de mozzarella in stukken. Snijd reepjes van de gekookte ham.
  4. Verdeel de tomatensaus over de helft van elk pizzadeeg deel. Houd 1 eetlepel van de saus apart. Verdeel deze eetlepel saus met 1 eetlepel olijfolie.
  5. Verdeel ook de plakjes champignons, stukjes mozzarella, witte ui en gekookte ham eroverheen.
  6. Vouw het pizzadeeg dicht en vouw de zijkantjes goed naar binnen. Verdeel het mengsel van tomatensaus en olijfolie over de bovenkant van de calzone. Bak af in ongeveer 25 minuten.

Pizza calzone met ham en champignons

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.