Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pitabroodjes met broccoli en kikkererwten

Pitabroodjes met broccoli en kikkererwten

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 6 pitabroodjes
  • 1 kleine broccoli
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el olie
  • 1 blik kikkererwten á 300 gr
  • 1 rode punt paprika
  • 0.5 tl zout

Saus:

  • 100 gr crème fraîche
  • 1 teen knoflook
  • 5 gr peterselie
  • 1 citroen
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pitabroodjes kun je uiteraard vullen, maar het is ook lekker om de vulling van broccoli, paprika en kikkererwten als topping te eten. Perfect met het romige sausje!

Zelf vegetarische pitabroodjes maken

De meest bekende manier om pitabroodjes te eten is natuurlijk met een vulling van shoarma. Ook daar heb ik lekkere vega recepten voor online staan bijvoorbeeld: Pitabroodjes met vegetarische shoarma. Toch kun je pitabroodjes ook nog op andere manieren bereiden. Zo kun je het pitabroodjes als soort basis, zoals een pizza gebruiken om de toppings op de leggen. Zo heb je een als het ware mini pizza's gemaakt met pitabroodjes. Hoe je de broodjes ook serveert, de smaak is hetzelfde en die is top!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 220 graden.

Stap 2

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de buitenste laag van de stam van de broccoli af en snijd in stukjes. Was de kikkererwten af en verdeel over de helft van de bakplaat. Verdeel over de andere helft van de bakplaat de broccoli roosjes. Meng olie met gerookt paprikapoeder en flinke snuf zout. Rooster beetgaar in ongeveer 20 minuten.

Stap 3

Snijd de rode punt paprika in kleine blokjes.

Stap 4

Maar de saus door de crème fraîche in een kommetje met peper, zout en citroensap te mengen. Rasp het teentje knoflook en voeg erbij. Hak peterselie en meng door de saus.

Stap 5

Voeg de pitabroodjes de laatste 5 minuten in de oven erbij en bak af. Eventueel kun je de pitabroodjes ook in een broodrooster bakken.

Stap 6

Vul de pitabroodjes met de groenten, kikkererwten en saus óf neem een pitabroodjes en besmeer deze eerst met de saus om vervolgens de broccoli, kikkererwten, blokjes rauwe paprika als topping erop te leggen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten kikkererwten paprika broccoli vegetarisch diner pitabroodjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴