Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Pitabroodjes met broccoli en kikkererwten

Pitabroodjes broccoli en paprika www.jaimyskitchen.nl

Pitabroodjes kun je uiteraard vullen, maar het is ook lekker om de vulling van broccoli, paprika en kikkererwten als topping te eten. Perfect met het romige sausje!

Vegetarische pitabroodjes

De meest bekende manier om pitabroodjes te eten is natuurlijk met een vulling van shoarma. Ook daar heb ik lekkere vega recepten voor online staan namelijk:

Pitabroodjes met vegetarische shoarma

Griekse pitabroodjes met Pulled Oats

Toch kun je pitabroodjes ook nog op andere manieren bereiden. Zo kun je het pitabroodjes als soort basis, zoals een pizza gebruiken om de toppings op de leggen. Zo heb je een als het ware mini pizza’s gemaakt met pitabroodjes. Hoe je de broodjes ook serveert, de smaak is hetzelfde en die is top!

Pitabroodjes broccoli en paprika www.jaimyskitchen.nl
Pitabroodjes met broccoli en kikkererwten

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

6 pitabroodjes
1 kleine broccoli
1 el gerookt paprikapoeder
1 el olie
1 blik kikkererwten á 300 gr
1 rode punt paprika
½ tl zout

Saus:
100 gr crème fraîche
1 teen knoflook
5 gr peterselie
1 citroen
peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de buitenste laag van de stam van de broccoli af en snijd in stukjes. Was de kikkererwten af en verdeel over de helft van de bakplaat. Verdeel over de andere helft van de bakplaat de broccoli roosjes. Meng olie met gerookt paprikapoeder en flinke snuf zout. Rooster beetgaar in ongeveer 20 minuten.
  3. Snijd de rode punt paprika in kleine blokjes.
  4. Maar de saus door de crème fraîche in een kommetje met peper, zout en citroensap te mengen. Rasp het teentje knoflook en voeg erbij. Hak peterselie en meng door de saus.
  5. Voeg de pitabroodjes de laatste 5 minuten in de oven erbij en bak af. Eventueel kun je de pitabroodjes ook in een broodrooster bakken.
  6. Vul de pitabroodjes met de groenten, kikkererwten en saus óf neem een pitabroodjes en besmeer deze eerst met de saus om vervolgens de broccoli, kikkererwten, blokjes rauwe paprika als topping erop te leggen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.