Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Pita sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus

Pita sabich met aubergine, hummus en ei www.jaimyskitchen.nl

Sabich is een typisch Israëlisch vegetarisch streetfood. Een pitabroodje gevuld met gebakken aubergine, gekookt ei, hummus en allerlei groenten.

Israëlisch vegetarisch streetfood

Dat hummus een Israëlische topper is, dat wisten we natuurlijk allemaal wel. Maar wist je ook dat hummus in combinatie met gebakken aubergine en ei in een pitabroodje een echte klassier is in de straten van Tel Aviv en de rest van Israël? Het broodje is trouwens van origine een ontbijt pita! Nu is dit voor ons meer een avondmaaltijd, dus zo zou ik dan het recept inzetten.

Lekker recept voor kids

Dit recept valt onwijs goed in de smaak bij kinderen. Laat je kids zelf de broodjes samenstellen en kiezen wat ze precies in het broodje willen. Laat ze alles proberen en maak er een feestje van!

Pita sabich met aubergine, hummus en ei www.jaimyskitchen.nl
Pita sabich met gegrilde aubergine, ei en hummus

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

4 pitabroodjes
2 gekookte eieren
½ komkommer
2 tomaten
1 rode ui
½ citroen
5 gr peterselie
4 el hummus
200 gr rode kool
100 ml azijn
100 ml water
1 tl suiker
peper en zout
olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de rode kool en voeg samen met azijn, water, suiker, peper en zout. Laat minimaal 15 minuten staan. Maak bij voorkeur deze zoet-zure rode kool een dag van tevoren.
  3. Snijd de aubergine in plakken. Voeg een laagje olie in een pan en bak de aubergines gaar.
  4. Snijd in de tussentijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snipper de rode ui, hak de peterselie en meng alles samen. Voeg sap van een halve citroen toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Bak de pitabroodjes in ongeveer 4 minuten af in de oven. Snijd de eieren in plakjes met een eisnijder. Laat de pitabroodjes afkoelen en snijd de topjes eraf.
  6. Maak de pita broodjes door een eetlepel hummus toe te voegen, een paar plakjes aubergine, ei een beetje van de tomaten en komkommer salade en maak af met zoet-zure rode kool.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.