Diner/ Hoofdgerechten/ Pasta/ Vega & Vegan

Recept: Pasta met zelfgemaakte peterselie pesto

peterselie pesto www.jaimyskitchen.nl

Deze pesto is kruidig, fris, romig en een heerlijke combinatie met de gebakken paddestoelen met knoflook. Voor dit recept gebruikte ik de nieuwe glutenvrije spaghetti van Albert Heijn. Uiteraard kun je dit recept met witte of volkoren pasta maken, maar deze glutenvrije variant verraste mij enorm.

Waar zitten allemaal gluten in?

Met name in tarwe, spelt, rogge, gerts en haver. Ook zitten er gluten in veel kant-  en-klare producten, dus het is altijd belangrijk om verpakkingen te checken.

En nu heeft Albert Heijn dus een heel nieuw glutenvrij assortiment. Ik ging mij verdiepen in glutenvrije recepten om jullie veel inspiratie te geven. Oh, heb jij geen allergie of intolerantie, net zoals mij? Dan kun je natuurlijk ook gewoon genieten van deze heerlijke pasta met peterselie pesto.

De pasta vond ik trouwens onwijs lekker. Hij is wat geler van kleur, maar de smaak is echt goed. De pasta is van maismeel gemaakt en dat smaakt gewoon goed! Gelukkig blijft er ook nog een bite aan de pasta, helemaal top!

Glutenvrije recepten

Vorige maand was ik ook al AH ambassadeur en mocht ik budget recepten bedenken en maken voor Albert Heijn, dat kon je hier lezen: 10 budgettips + 5 recepten. Deze maand staat in het teken van glutenvrije recepten. Het is dan ook de challenge van de maand om 5 glutenvrije recepten te maken. Dit omdat steeds meer Nederlanders een gluten- allergie of intolerantie hebben. Dit houdt in dat de gluten in voedingsmiddelen het slijmvlies van de dunnen darm beschadigen.

Recept: Pasta met zelfgemaakte peterselie pesto

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

250 gr (glutenvrije) spaghetti
250 gr gemengde paddestoelen
100 gr cherrytomaatjes (voorkeur aan tak)
1 witte ui
100 gr pijnboompitten
20 gr bladpeterselie
3 tenen knoflook
sap van 0,5 citroen
3 el olijfolie extra vierge
peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden en rooster de cherrytomaatjes ongeveer 10 tot 15 minuten.
  2. Kook de pasta in 8 minuten gaar.
  3. Voeg de peterselie, 1 teen knoflook, het sap van een halve citroen, de pijnboompitten en hazelnoten, olijfolie en peper en zout in een keukenmachine of blender. Blend dit tot een grove pesto.
  4. Snipper het uitje, hak de knoflook en snijd de paddestoelen in de gewenste grootte. Bak nu eerst het uitje en als deze glazig is voeg je de knoflook en paddestoelen toe. Bak dit ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg nu de pasta, paddestoelen en pesto samen en serveer de cherrytomaatjes bij de pasta.

TIP: Gebruik ook eens hazelnoten in de pesto. Gebruik dan 50 gr pijnboompitten en 50 gr hazelnoten.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Recept: Vegetarische pasta met pesto | Jaimy's Kitchen
    20 maart 2018 at 08:00

    […] want ik vind het heerlijk om zelf pesto te maken. Denk dan aan spinazie & amandel pesto of peterselie pesto. En traditionele pesto met basilicum is eigenlijk altijd goed. Maar, je kunt natuurlijk ook gewoon […]

  • Reply
    Oreo Cheesecake Hapjes | Jaimy's Kitchen
    13 november 2018 at 18:39

    […] Glutenvrije Pasta met Peterselie Pesto […]

  • Reply
    8 tips voor Glutenvrije Voeding + recepten | Jaimy's Kitchen
    31 januari 2019 at 21:48

    […] Glutenvrije Pasta met Peterselie Pesto […]

  • Reply
    Recept: Pasta met spinazie en amandel pesto | Jaimy's Kitchen
    2 februari 2019 at 21:49

    […] Heb je trouwens ook al eens mijn peterselie pesto geprobeerd? […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.