Persoonlijk

Persoonlijk: What’s new? #5 – Garnalen, Tastea, verbouwen en Indiaas eten bij Surya

De kleine smaakmaker garnalen MCS www.jaimyskitchen.nl

Het is weer tijd voor een persoonlijke update! Want wat is er de afgelopen tijd weer veel gebeurd zeg. We zijn volop aan het verbouwen, zoals ik al eerder vertelde, maar we maakten ook tijd voor leuke dingen. Zo ging ik naar een diner met allemaal garnalen recepten op een boot en at ik heerlijk Indiaas in Amsterdam. Maar nog meer nieuwtjes, iets met een lief katje!

De kleine smaakmaker garnalen MCS www.jaimyskitchen.nlJa, ik heb echt weer leuke dingen gedaan en er komen ook veel leuke dingen aan. Ik vind het altijd erg fijn om naar dingen uit te kijken. Dat maakt me echt vrolijk. Soms is het ook erg fijn om stil te staan met de toffe dingen die ik heb mogen doen. En om daar heel dankbaar over te zijn!

Garnalen diner door Mathijs Vrieze

De kleine smaakmaker garnalen MCS www.jaimyskitchen.nl
Op een boot, door Den Bosch, klinkt leuk hé? Dat was het ook! En lekker was het natuurlijk ook. Alles draaide om de Hollandse garnaal, alle drie de gangen waren hier dan ook mee bereid. Het menu werd dus bereid door Mathijs Vrieze, bekend van RTL4 en was georganiseerd door Het Nederlands Visbureau. Dit allemaal tijdens een vaartocht door de binnenstad van Den Bosch. We aten een salade met ingemaakte witlof, een verse loempia en een hartige cheesecake, allemaal met Hollandse garnalen. Klinkt goed hé!

Indiaas eten bij Surya Restaurant in Amsterdam

Surya Indiaas restaurant Amsterdam review www.jaimyskitchen.nl
Een tijdje terug kreeg ik een berichtje van Surya restaurant of ik wellicht kennis wilde maken met hun restaurant. Nu moet ik zeggen dat ik niet heel vaak dit soort samenwerkingen aan ga, maar wanneer een restaurant echt bij mij past vind ik het erg leuk om het te proberen en met jullie te delen. Nu hebben jullie al kunnen lezen dat ik een tijdje in India gewoond heb en als ik 1 ding mis, is het het eten! Oh, zo lekker allemaal. Dus, ik ging een vega menu proberen en het bracht mij helemaal weer terug naar India. We begonnen met een vega voorgerecht met paneer uit de tandoor, bloemkool en broccoli curry, samosa en ui bhaji met tamarinde saus. Als hoofdgerecht bestelden we parantha met aardappel en garlic naanbrood. Zelf koos ik voor Chana masala curry en mijn tafelgenoten butter chicken, balti chicken en Rogan Josh lam. We smulden enorm, mega dikke aanrader dus! Het restaurant is op de Ceintuurbaan gelegen.

Tastea losse thee

Kennen jullie dit theemerk al? Al eerder proefde ik de losse thee en theebeker van Tastea en toen was ik al fan. Nu mocht ik twee andere thee soorten proberen en wederom genoot ik van deze smaken. Ook kreeg ik een onwijs mooie theekan. Echt heel mooi in onze keuken. Ben je al een beetje benieuwd? Houd dan mijn instagram in de gaten!

Een nieuwe huisgenoot

Katje Jan willem
Jaaaaa, deze kleine lieverd genaamd Jan Willem wordt ons nieuw huisgenootje! Ah, nog een kleine 2,5 week en dan zal hij naar ons toe komen. Ik kan echt niet wachten om avonden te knuffelen met dit lieve katje. Jan Willem is een kruising tussen een blauwe rus en een ragdoll. Is het geen knapperd?

Verbouwing

Ik vind het nog steeds best spannend, maar over dikke 3 weken is het helemaal af. Dan staat de keuken er en hebben we een nieuwe vloer. Ook hebben we besloten alle muren te verven. Twee muurtjes worden zelfs donkergroen! Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte wanneer alles klaar is.

Naar Parijs met mama

Parijs food www.jaimyskitchen.nl
Aankomend weekend ga ik met mijn moeder naar Parijs. Het is haar eerste keer in deze onwijs mooie stad, echt één van mijn favoriete steden in de wereld. We gaan dus samen de stad verkennen. Ben ontzettend benieuwd wat mijn mama van Parijs gaat vinden. Natuurlijk ga ik hier ook nog over schrijven!

Dit waren al mijn nieuwtjes! Tot de volgende keer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply