Persoonlijk

Persoonlijk: Jaimy’s Kitchen Catering

Een paar weken geleden mocht ik iets onwijs leuks doen, namelijk een catering klus! Mijn buurvrouw zou haar verjaardag vieren en vroeg mij of ik het eten wilde verzorgen. Een onwijs leuke uitdaging, dus die nam ik dan ook met beide handen aan. In dit artikel vertel ik jullie hoe ik dit aangepakt heb en laat ik natuurlijk zien wat ik gemaakt heb.

Ik mocht koken voor maar liefst 23 personen. Dat is niet niks, dus ik moest toe nadenken over hoe ik dit aan ging pakken.

Samenstellen van het menu:

Onwijs belangrijk was het kiezen van de gerechten. Samen met mijn buurvrouw besloot ik om de volgende ‘gangen’ aan te houden:
– 5 brood dips met stokbrood.
– 5 hoofdgerechten.
– 5 salades.

Zo zou er voldoende keus zijn voor iedereen. Vlees, vis en vegetarisch moest zich afwisselen. Samen hebben we een schatting gemaakt van hoeveel er van de hoofdgerechten gegeten zou worden, zodat ik wist hoeveel ik moest maken.

Alle gerechten heb ik dus helemaal zelf gemaakt!

Planning

Na het samenstellen van het menu verzamelde ik alle recepten, verdubbelde deze in de juiste hoeveelheden en begon ik met het maken van een boodschappenlijst. Dat was best een klusje en eerst dacht ik dat ik geen planning nodig had, maar ik heb toch maar even een dag tot dag planning gemaakt. Ik ben vrijdagavond begonnen en zondag rond half 5 moest alles af zijn. Ook zaterdagmiddag tot zaterdagavond had ik al plannen, dus ik schreef precies op wanneer ik wat af wilde hebben. Dat werkte enorm fijn!

Boodschappen

Oef, tsja, de boodschappen heb ik op donderdagavond gedaan met een vriendinnetje en daar zijn we dik 2 uur mee bezig geweest. Maar ik wil dan ook wel meteen naar drie verschillende winkels…

Brooddips

Stokbrood met smeerseltjes is een heerlijk begin van de maaltijd toch? Nog even vooraf met een lekker glaasje wijn.

Alle dips bij elkaar. Hier kun je eigenlijk al zien dat ik veel teveel gemaakt had haha!

Bieten hummus! Heerlijke toevoeging op de klassieke variant van hummus. Hiervoor heb ik mijn eigen hummus recept gebruikt en bieten toegevoegd.


Aubergine dip. Deze was onwijs lekker. Eigenlijk wilde ik mijn Baba Ganoush recept maken, maar terwijl ik bezig was, bedacht ik mij en maakte deze spread. Het recept staat inmiddels ook al online.

Heerlijke paprika feta spread. Heerlijk kleurtje vind ik het!

Verzoek van mijn buurvrouw: zelfgemaakte kruidenboter waar ik knoflook, dille, peterselie en nog veel meer kruiden voor gebruikte.

Dit vind ik zelf echt heerlijk, makreel rilette.

Hoofdgerechten

Voor de hoofdgerechten maakte in een pan met basmatirijst, maar zette deze niet op de foto. Ook maakte in een kikkererwten stoofpot met zoete aardappel en paprika als vegetarisch recept. Hier heb ik helaas ook geen foto van gemaakt, vergeten.

Twee soorten lasagne maakte ik. Lasagne is iets wat alle gasten op de verjaardag lekker vinden en zelf vind ik ook dat ik een goede lasagne kan maken. Helaas zijn ze niet zo fotogeniek. Ook heb ik ze niet helemaal afgebakken, omdat ze bij de buurvrouw ook nog opnieuw de oven in moesten. Deze lasagne is met zalm, spinazie en cherrytomaat.

Deze zien er dus ook een beetje bleekjes uit, maar dit is een Bolognaise lasagne. De saus heb ik maar liefst drie uur laten pruttelen, zodat de smaken lekker intens zouden zijn. Ook maakte ik voor beide soorten lasagne zelf bechamelsaus, want dat is toch echt het lekkerst!

Voor de vleesliefhebbers maakte ik kippenpoten, zelf gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en knoflook.

Als laatste maakte ik deze zoet zure gehaktballetjes. Jemig, wat een werk om het gehakt te marineren, balletjes te draaien, rustig aanbakken en de saus te maken. Maar dit recept is wel enorm lekker! Deze heb ik trouwens ook al eens eerder gemaakt, heeeel lang geleden.

Salades

Ja, dat is toch echt mijn favoriete afdeling, salades. Daar heb ik dan ook veel teveel mee uitgepakt, want het was echt veel teveel! Maargoed, beter teveel eten met catering toch?!

Hoppa! Alleen dit is al genoeg voor 23 personen haha 😉

Twee schalen Griekse salade met verse olijven, cherrytomaat, komkommer, rode ui en goede feta kaas. Helemaal op de achtergrond zie je nog een couscous salade met munt, peterselie, tomaat, komkommer en feta.

Zelf ben ik gek van witlof salade en mijn buurvrouw ook. Ik maakte dus een witlof salade met bleekselderij, appel en druiven. Daar zal een heerlijk frisse yoghurt dressing bij.

Nog een heerlijke salade met verschillende soorten bladsla, sinaasappelpartjes (oh damn allemaal met de hand gesneden), cherrytomaat, vijgen en geitenkaas. Olijfolie en balsamico werd er bij geserveerd.

En hier zie je pasta salade met tonijn, paprika, peterselie en doperwten.

Oh, ik had nog wortelen over en besloot last-minute een carrotcake met frosting te maken als extra verrassing! Daar heb ik geen foto van gemaakt, helemaal vergeten. Ik kreeg een stukje en deze was heeeerlijk!

Zo, ‘dat was het’. Het was dus teveel. Blijft toch erg lastig om van te voren in te schatten hoeveel men gaat eten en je wilt absoluut niet dat het te weinig is.

Dit was een onwijs leuke ervaring om mee te maken. Ik heb ongeveer 2 volle dagen gekookt hiervoor, dus het was best zwaar, maar het gaf onwijs veel voldoening. Koken vind ik onwijs leuk, dus het voelt niet eens als werk. Toen ik de dag na de catering een lief berichtje van mijn buurvrouw kreeg met een aantal lieve positieve reacties, moest ik oprecht een traantje wegpinken. Geweldig!

In de toekomst wil ik misschien wel vaker catering klusjes aannemen, maar ik ben er nog niet helemaal over uit. Deze ervaring was in ieder geval onwijs leuk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.