Parijs/ Persoonlijk/ Travel

Persoonlijk: Een weekendje Parijs

Eigenlijk zou hier een aantal leuke blogposts over Parijs komen. Afgelopen weekend had ik namelijk een ontzettend leuk weekend gepland met vriendin Mathilde. Dat liep anders dan gepland.


We hadden een echt foodie tripje gepland en zouden naar de volgende hotspots gaan:
– L’ élcairs de génie
– Restaurant Hero
– La Durée
– Le Marché des Enfants Rouge
– Le Bon Marché
– Pinson in Le Marais

En dan uiteraard nog en paar andere spots, cultureel en shoppen.

Dat liep even anders.

Wij zijn vrijdag om 22.00 uur aangekomen op Gare du Nord, toen de verschrikkelijke aanslagen net gebeurd waren. Wij wisten van niks. We zochten de weg naar ons appartementje in Le Marais, Rue de Picardie. Oké, overstappen bij République en dan één metrostation verder naar Filles du Calvaire. Dan zijn we er binnen 15 minuten. Oh, République is gesloten, dan maar helemaal omreizen via de andere kant. Rond 22.50 uur waarschuwen twee meisjes ons in de metro. Ze vertellen dat er een schietpartij is in een concertgebouw. ‘Oh’, dachten wij. Tsja, er gebeurd wel eens wat in een wereldstad. Ondertussen waren we bijna bij Filles de Calvaire. Maar nu is ineens ook dit metrostation gesloten! In de tussentijd krijgen we beide wat smsjes van het thuisfront over dat er schietpartijen in Parijs zijn. Het besef begint te komen. We worden de metro uitgezet en willen naar de uitgang lopen, waar we tegengehouden worden door een politieman en de ijzeren deuren van de metro worden gesloten. Ze gaan weer snel open en door zwaar bewapende politie wordt verteld dat we NIET rechtdoor, richting République mogen, ook hier is het Bataclan zeer dicht in de buurt, 400 meter om precies te zijn. (Dit wisten we allemaal niet op het moment).
Een beetje in paniek door alle flink bewapende politie, de angstige blik in de ogen van de vrouwelijk agente probeerden we de weg te vinden naar het appartement. We liepen snel, net langs de afgezette stukken met uitzicht op République. Lege straten, maar ook groepjes mensen aan de kant; ik vond het best eng. De opluchting was groot toen we eenmaal in het appartement stonden.

Vanaf dat moment gaat het snel. Smsjes van thuis, radio aan en beseffen wat er gebeurd is. Ik slaap enorm slecht die nacht waar sirenes de nacht door te horen zijn buiten.

De volgende dag voel ik me heel leeg, maar tegelijkertijd alsof er iets heel zwaars op mijn hoofd rust. We krijgen via de eigenaresse van het appartement internet, dus ik ben blij dat ik goed contact met thuis kan onderhouden.

Rond het middaguur zijn we dan toch naar buiten gegaan. Ik vond het vooral in het begin behoorlijk onprettig; lege straten, sirenes, politiewagens, mensen die er bedrukt uitzien. Nee, ik voelde me niet prettig. We hebben de dag wel voortgezet en ik heb wat foto’s met mijn iphone gemaakt van lekkere en mooie dingen. Niet van de stad of van mezelf. Daar was niet niet voor in de stemming.

Zullen we even genieten van het moois en lekkers wat Parijs te bieden heeft?

Paris 4Café Pinson; lekkere hipsterplace, ziet er gezellig uit van binnen, al was de sfeer door de aanslagen niet gezellig, zagen we we potentie hier!

Paris 3
Het wortel-appel-gember-venkel sapje was erg lekker! Wel aan de prijzige kant: €6,-.

Paris 2
Helaas was deze witte amandelboter niet te koop 🙁

Paris 5
Mooie bloemen, in zwart papier.

Paris 6
De paddestoelen waren amazing!

Paris 8
Mega Pineapple!

Parijs 11
Op het lijstje stond L’ élcairs de génie. Deze was gewoon open! Dat hadden we helemaal niet verwacht, maar er fijn natuurlijk.

Paris 10
Welke zou jij kiezen?

Parijs 9
Liefde op het eerste gezicht, karamel uit een tube!

Parijs 12
De falafel was echt ontzettend lekker! De balletjes heerlijk krokant, een zachte hummus, aubergines, met groenten.. aaaahh: YUM!

Paris
Dit was dus recht tegenover ons appartement, maar beide dagen was het dicht. Helaas, ik was enorm nieuwsgierig hiernaar!

Paris 14
Brunch bij Le Pain Quotidien, dit is echt een aanrader!

Paris 11
Ultiem macaron gebakje, dit was hemels!

Paris 13
Hmmm! Ik had nog een eclair over!

Paris 15
Hier wilden we zaterdag naartoe: dicht! Maar er was een briefje op het raam geplakt, dat het zondag wel open was. Zondag: dicht. Jammer, maar helaas.

Paris 16En als laatste nog even kort een terrasje. Hierna gingen we naar huis. Dit vond ik eigenlijk echt een opluchting.

Ik ben echt nog nooit zo blij geweest om thuis te komen. Mijn gedachten zijn nog steeds in Parijs, bij alle slachtoffers. Het helpt mij wel om er over te praten en schrijven. Wij waren dichtbij.. heel dichtbij, maar nog ver genoeg. Ontzettend veel sterkte voor de slachtoffers en nabestaanden.

Liefs Jaimy

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Bregje
  18 november 2015 at 08:01

  Brrrr wat heftig dat er er zo middenin belandde, ik snap dat het akelig was. Parijs is zo mooi en heeft zoveel moois te bieden, dankjewel voor het delen daarvan.

  • Reply
   admin
   18 november 2015 at 19:36

   Lieve reactie! xx

 • Reply
  Sandra
  18 november 2015 at 14:30

  Alleen aan het eten kun je al zien dat Parijs een mooie stad is. Mooi geschreven Jaimy 🙂

  • Reply
   admin
   18 november 2015 at 19:36

   Ja, het is geweldig.
   Vind het zo jammer dat we niet naar restaurant Hero konden gaan 🙁

 • Reply
  Renate
  18 november 2015 at 14:54

  Ook ik ben blij dat jullie weer heelhuids terug gekomen zijn. Je hebt je gevoelens mooi verwoord. xxx

  • Reply
   Theo & Brigitte
   18 november 2015 at 17:57

   Jammer dat jullie net op het verkeerde moment in Parijs waren. Toch een mooi stukje wat je geschreven hebt. Wij hopen dat jullie nog en keer terug kunnen gaan en dan kunnen doen wat jullie wilde doen.

   • Reply
    admin
    18 november 2015 at 19:32

    Jemig, ja het lucht echt op om het van me af te schrijven :)!

  • Reply
   admin
   18 november 2015 at 19:34

   Kus mama!

 • Reply
  Lieke
  18 november 2015 at 16:42

  Jeetje zeg, wat erg dat je er zo dicht bij in de buurt was :c Ik ben ook erg blij om te lezen dat jullie veilig terecht zijn gekomen! Leuke foto’s heb je gemaakt, al dat eten ziet er heerlijk uit!

  • Reply
   admin
   18 november 2015 at 19:34

   Dankjewel 🙂
   Parijs is echt zo geweldig voor eten. Zo jammer dat we niet alles hebben kunnen doen wat we gepland hebben, maar het belangrijkste is inderdaad dat we gewoon veilig waren.

 • Reply
  Londen in Food - Hotspot & Travel | Jaimy's Kitchen
  3 april 2018 at 15:57

  […] keer waren wij in Parijs, maar dat was niet helemaal zoals wij verwachtte, lees hier meer erover: Parijs. Het was nu dus echt tijd voor een weekend vol fun! We hadden goed gepland […]

 • Reply
  Parijs: Girlsweekend & Food | Jaimy's Kitchen
  3 april 2018 at 15:57

  […] met mijn mede Parijs-lover Mathilde. Wij gingen 1,5 jaar geleden naar Parijs, maar dat was het weekend dat de aanslag plaatsvond. Verschrikkelijk was dat en ook tijdens deze trip moest ik er regelmatig aan terug […]

 • Leave a Reply