Foodtalk/ Persoonlijk

Foodtalk: 50 Days of Green Happiness

Deze week ben ik begonnen met 50-days of Green Happines! Wellicht kennen jullie de meiden Merel en Tessa wel van hun gelijknamige website: The Green Happiness. Deze meiden zijn diëtisten en zijn gepassioneerd over gezonde voeding. Ik sukkel al jaren met PDS; Prikkelbare Darm Syndroom en het leek mij tijd om eens aan de slag te gaan om er minder last van te krijgen. Ik vertel jullie hoe het allemaal begon en waarom ik wil beginnen met het boek van The Green Happiness.

In 2010 ging ik voor het eerst naar India voor ongeveer 3,5 maand samen met studiegenoot én vriendin Esmee. Het was heerlijk in India en ik genoot enorm van al het lekkere eten. Voordat je gaat krijg je natuurlijk ook alle slechte verhalen over eten waar je ziek wordt. Ook werkt het niet echt mee wanneer je aankomt en je collega’s, huisgenoten en nieuwe vrienden over de ‘Delhi Belly’ beginnen die elke ‘firang’ oftewel buitenlander krijgt van het eten. Oh, en ander studiegenoot (en ook vriendin) Evy kwam een paar maanden voor mij terug uit India met het mooie verhaal dat ze in het ziekenhuis aan het infuus gehangen heeft vanwege voedselvergiftiging. Voldoende enge verhalen dus.

Mijn ervaringen waren alleen maar goed gelukkig. Af en toe had ik wel eens last van een rommelende buik of ‘andere’ ontlasting – ik hou het netjes. Het viel mij op dat er juist heel veel vers eten was. Alles vers bereid met verse ingrediënten en bijna nooit een pakje met E-nummer. Wel wordt er enorm veel gebruik gemaakt van kruiden natuurlijk.

India Travel

Niet echt goede kwaliteit, maar dit eten was zó lekker!

Ik kwam terug naar Nederland en in het begin ging het nog wel goed, maar langzaam kwamen de klachten. Opgeblazen buik, lucht in mijn buik, moeite met naar de wc gaan en enorme pijn. Hier heb ik ongeveer 4 maanden mee gelopen. Toen ging ik voor de tweede keer terug naar India, nu voor 4,5 maand. Wederom had ik geen last meer van mijn darmen, ook niet toen ik door Sri Lanka en Thailand ging reizen. Hier at ik ook echt heel vaak gewoon op staat!

Eenmaal thuis begon de ellende weer en na meerdere bezoeken aan de huisarts en onderzoekjes was de conclusie dat ik last heb van Prikkelbare Darm Syndroom. Eerlijk gezegd kookte mijn moeder ook regelmatig uit pakjes, zoals de welbekende Knorr wereldgerechten. Dit is niet de meest pure vorm van eten natuurlijk.

Toen ik met mijn vriend samen ging wonen, ging ik steeds meer experimenteren met koken en gebruik inmiddels NOOIT meer een pakje. Ik maak alles zelf, maar maak wel erg veel gebruik van kruiden. Helaas heb ik nog steeds klachten. Ik kwam in aanraking met The Green Happiness en nadat ik wat succesverhalen in mijn omgeving hoorde wist ik het zeker; dit moet ik proberen!

The Green Happiness

The Green Happiness gaat uit van het verteringsproces van de verschillende voedingsmiddelen waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen groenten en fruit, zetmeelrijke, eiwitrijke en vetrijke voedingsmiddelen. Deze hebben namelijk allemaal een ander verteringsproces.

Volgende week vertel ik jullie meer hierover en ook hoe mijn eerste week bevallen is!

Liefs Jaimy

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Hotspot: Yoghurt Barn In Den Bosch | Jaimyskitchen.nl
  25 maart 2016 at 06:33

  […] goed! Ik probeer ongeveer 80% van de tijd vegan te eten de laatste weken, dat pas ook goed in mijn Green Happiness projectje! Dit is helemaal geen probleem, want er zijn ook soja- en kokos yoghurts. Kijken jullie […]

 • Reply
  Challenge: Een week lang... Vegan! | Jaimyskitchen.nl
  20 mei 2016 at 07:05

  […] ik The Green Happiness gevolgd heb, is er niet veel gekomen van mijn week challenges. Maar, het is zover, ik heb een week […]

 • Reply
  Persoonlijk: What's New?! | Jaimyskitchen.nl
  13 september 2016 at 20:58

  […] met ongeveer 80% vegan eten. Dit is allemaal een beetje ontstaand door The Green Happiness (Green Happiness, week 1&2, week 3 en de laatste update). Maar hoe gaat het er nu mee? Nou, ik heb sowieso […]

 • Leave a Reply