Diner/ Hoofdgerechten/ Makkelijke Maaltijd/ Pasta/ Salades/ Vega & Vegan

Pasta salade met rode bessen en avocado

Pasta salade met rode bessen en avocado www.jaimyskitchen.nl

Dit het het recept voor een heerlijke vegetarische pasta salade met mini mozzarella, rode bessen en avocado. Een salade die je zeker een keertje moet maken!

Pasta salades zijn altijd een goed idee

Salades met pasta zijn makkelijk om te maken, staan snel op tafel en je kunt er eindeloos mee variëren. Heb je inspiratie nodig? Kijk dan eens naar het recept hier onder, want deze pasta salade is verassend door de toevoeging van rode bessen. Pasta salades zijn vooral lekker in de lente en in de zomer. Denk aan bij een picknick of als bijgerecht bij de BBQ. Daarnaast is een pasta natuurlijk ook gewoon een heerlijke zomerse avondmaaltijd en zijn leftovers voor lunch heerlijk!

Pasta salade warm of koud?

Een pasta salade kun je koud eten. Spoel dan de pasta af met koud water nadat je deze gekookt hebt. Spoel tot de pasta goed koud is. Het is ook lekker om de pasta salade lauwwarm te eten. Giet dan de pasta af, maar spoel niet met koud water. De pasta salade is ook lekker lauwwarm te eten. De pasta is dan warm, de rest van de ingrediënten koud. Een goede combinatie. Verder is het een perfect gerecht om restjes groenten uit je koelkast op te maken!

Pasta salade met rode bessen en avocado www.jaimyskitchen.nl
Pasta salade met rode bessen en avocado

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

100 gr fusili
125 gr rode bessen
125 gr mini mozzarella
50 gr rucola
1 avocado
1 paprika
1 tl oregano
1-2 el olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de fusili gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water.
  2. Snijd in de tussentijd de paprika in kleine blokjes en de avocado in plakjes. Meng in een kommetje olijfolie met oregano, peper en zout. Voeg dit door de koude pasta. Voeg hier ook de stukjes paprika, mini mozzarella en rode bessen doorheen.
  3. Verdeel op de borden een beetje rucola en verdeel de pasta salade er overheen. Maak de salade af met de plakjes avocado.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.