Venkel vind ik een heerlijke groente door de anijsachtige smaak. Je moet er van houden, want de smaak is vrij uitgesproken. Ik houd ervan om venkel te combineren met vis en/of schaaldieren. Gisteren maakte ik deze heerlijke pasta met venkel en garnalen die zeer in de smaak viel bij mij en mijn vriend. Daar was ik er blij mee want het was een experiment. Dit gaan we zeker vaker eten! Je kunt bij de pasta nog een simpele groene salade serveren als je dat lekker vindt.

Recept: Pasta met venkel en garnalen
Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
150-200 gram pasta zoals spaghetti
1 grote venkel knol
12 grote garnalen
1 citroen
een scheutje kookroom of crème fraîche
een klontje boter
Parmezaanse kaas naar smaak
2 teentjes knoflook
een scheutje droge witte wijn
1 ui
5 gr peterselie
125 gr cherrytomaat
Bereiding:
- Zet een grote pan met gezouten water op het vuur.
- Snipper het uitje fijn en hak de knoflook.
- Verwijder het hart van de venkel en snij de groente in plakjes. Daarna eventjes wassen met water. Bewaar het venkelgroen voor de garnering.
- Fruit het uitje in wat olijfolie en wanneer deze glazig is, voeg je de knoflook toe. Daarna mag ook de venkel erbij en het klontje boter. De boter wordt toegevoegd voor de smaak.
- Terwijl de ui, knoflook en venkel in de pan zachtjes aanbakken, rasp ik alvast een schaaltje met Parmezaanse kaas.
- Daarna mag het scheutje witte wijn bij de venkel. Laat de venkel zacht worden, de alcohol langzaam verdampen.
- Hak de peterselie fijn rasp de schil van de citroen.
- Kook de gekozen pasta volgend de verpakking.
- Proef tussendoor of de venkel al wat zachter wordt. Wanneer de venkel beetgaar is, voeg je de room, citroenrasp, peterselie en het sap van de citroen toe. Doe dit op gevoel, heb je meer room nodig? Dan kun je dit gewoon toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
- Wanneer de pasta bijna gaar is, voeg ik de garnalen aan de venken toe samen met een deel van de Parmezaanse kaas en de gehalveerde cherrytomaatjes.
- Als de garnalen roze gekleurd zijn en de pasta gaar is, kun je het gerecht opdienen. Gebruik een plakje citroen en het venkelgroen om het gerecht te garneren. Als laatste voeg je de geraspte Parmezaanse kaas toe.
- Smakelijk!
7 Comments
Chantall
26 februari 2015 at 22:04Ooh heerlijk ik krijg er honger van!
Shanna
12 februari 2016 at 10:02Ik ga hem vanavond maken. Ik ben heel benieuwd. Ik heb nog nooit zelf venkel bereid.
admin
12 februari 2016 at 10:18Wat leuk om te horen Shanna!
Laat de venkel goed zacht worden, dat is het lekkerst 😉
En als je van saus houd, moet je wat meer room en cherrytomaatjes toevoegen 😉
Laat je me weten wat je ervan vond?
Shanna
12 februari 2016 at 10:32Oh. Dan ga ik er zeker wat extra room doorheen doen. Ik ben dol op saus. Nu nog een paar uurtjes geduld hebben.
Shanna
13 februari 2016 at 08:53Hey was lekker. Vandaag restje opeten bij de lunch.
john
3 juli 2016 at 16:56Dit gerecht heb ik gisteren gekookt. Het was superlekker! Ik ga deze site zeker nog vaker bezoeken.
admin
5 juli 2016 at 07:55Hoi John,
Wat leuk om te horen!
Veel kook plezier!