Diner/ Hoofdgerechten/ Pasta/ Vega & Vegan

Pasta met ricotta tomatensaus

Pasta met tomaten ricotta saus www.jaimyskitchen.nl

Dit recept voor een pasta met tomatensaus is lekker romig door de toevoeging van ricotta. Verder is de pastasaus verrijkt met paprika en afgemaakt met pijnboom pitjes en basilicum.

Romige ricotta pastasaus

Een tomatensaus voor bij de pasta is natuurlijk altijd goed, een keuze die bij bijna iedere pasta lover wel in de smaak valt. Deze pastasaus heeft een twist namelijk, door de toevoeging van ricotta is de saus lekker romig. De pasta is helemaal af door de pijnboom pitjes en basilicum.

Vegetarische pasta

Pasta recepten zijn perfecte recepten om vegetarisch te maken. Ook deze pastasaus is zo rijk van smaak, dat het een perfect vega recept is. Een pasta die bij velen in de smaak zal vallen, met name door de eenvoud. Je kunt eventueel ook de paprika vervangen door blokjes courgette of aubergine. Beide groenten passen erg goed in het recept en kunnen voor variatie zorgen.

Pasta met tomaten ricotta saus www.jaimyskitchen.nl
Pasta met ricotta tomatensaus

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minten

Ingrediënten:

180 gr fusili
1 paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl Italiaanse kruiden
400 gr blokjes tomaat (uit blik)
150 gr ricotta
20 gr pijnboompitten
Een paar takjes basilicum
olie om in te bakken
peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking, of in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg de knoflook toe wanneer het uitje glazig eruit ziet, dit is na ongeveer 3-5 minuten. Voeg na nogmaals 2 minuten de blokjes paprika toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg vervolgens de blokjes tomaat, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en laat ongeveer 5-10 minuten sudderen.
  5. Rooster de pijnboom pitjes in de tussentijd en scheur de basilicum blaadjes.
  6. Meng als laatste de ricotta door de tomatensaus en meng de pasta er doorheen. Serveer de pasta met tomaten en ricotta saus en maak af met pijnboom pitjes en basilicum.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.