Diner/ Flora/ Hoofdgerechten/ Pasta/ Vega & Vegan

Pasta met champignon roomsaus

Pasta met champignon roomsaus www.jaimyskitchen.nl

Deze pasta met een heerlijke champignon roomsaus staat binnen 20 minuten op tafel. De roomsaus is 100% plantaardig en daarom is dit een vegan recept.

Lekker, snel en makkelijk recept!

Sinds ik moeder ben geworden, alweer bijna 8 maanden geleden, ben ik helemaal into de snelle recepten. Het is nogal multitasken, ik begrijp ineens helemaal waarom andere moeders fan zijn van snelle recepten. Het is dus óf een snel recept en om 18.00 uur eten óf gewoon pas na 19.00 uur eten. Beide prima! Hoe dan ook, een snel maar gezond recept is altijd welkom. Pasta recepten zijn altijd een succes en romige sauzen ook. Als je het mij vraagt is dit comfort food!

100% plantaardige roomsaus

Een romige saus vind ik gewoon altijd een goed idee. Dit kan dus ook 100% plantaardig, wist je dat al? Voor mij echt geweldig, omdat ik niet heel goed reageer op teveel lactose. Blue Band heeft nu dus het antwoord hier op met de 100% plantaardige kookroom, een vegan kookroom die echt 1 op 1 te vervangen is met een kookroom van zuivel. En echt, ik vind dit te bizar voor woorden, het geheim is LINZEN! Daarom is de kookroom dus zo romig. Oh, en de room schift ook niet bij het verhitten.

Pasta met champignon roomsaus www.jaimyskitchen.nl
Pasta met champignon roomsaus

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

150 gr pasta
300 gr champignons of paddenstoelen mix
1 witte ui
2 tenen knoflook
200 ml Blue Band 100% plantaardige kookroom
½ bouillonblokje
10 gr peterselie
2 el Blue Band vloeibare margarine (of olijfolie)
1 citroen
Peper

Bereiding:

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd ook de champignons in plakjes.
  3. Verhit een beetje vloeibare margarine olie in de pan en fruit het uitje en knoflook aan. Voeg na een paar minuten champignons toe en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de champignons zacht zijn.
  4. Voeg vervolgens 100% plantaardige kookroom, ½ bouillonblokje en peper naar smaak toe.
  5. Hak de peterselie fijn. Voeg de gekookte pasta bij de champignon roomsaus.
  6. Serveer met peterselie en citroensap.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.