Diner/ Hoofdgerechten/ Pasta/ Vis

Pasta met broccoli en zalm

Pasta met broccoli en zalm www.jaimyskitchen.nl

Dit is een heerlijke romige pasta met broccoli, gebakken zalm en op smaak gebracht met citroensap en basilicum. Een pasta die binnen 20 minuten op tafel staat!

Een snelle maaltijd

Deze pasta is een maaltijd die snel op tafel staat. Eentje die ik graag doordeweeks maak, wanneer ik niet zoveel tijd heb. Voordat ik moeder werd nam ik echt wel doordeweeks de tijd om uitgebreid te koken, maar nu moet ik iets anders met mijn tijd omgaan. Het klopt namelijk helemaal, etenstijd is spits! Maar dat maakt helemaal niets uit, want er zijn meer dan genoeg lekkere, snelle recepten. Deze pasta is een goed voorbeeld daarvan. Dit recept kan lekker afgewisseld worden met andere soorten groenten. Denk bijvoorbeeld aan courgette, sperziebonen of zelfs snijbonen zijn ontzettend lekker in dit recept.

Op zoek naar meer snelle recepten? Hieronder nog een paar van mijn favorieten:

Pasta met paddenstoelen

Gnocchi met gerookte zalm en spinazie

Vegetarische wok met noedels en groenten

Pasta met broccoli en zalm www.jaimyskitchen.nl
Pasta met broccoli en zalm

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

200 gr spaghetti
250 gr zalm
1 stronk broccoli
200 ml room
2 tenen knoflook
1 ui
½ citroen
10 gr basilicum
peper en zout
olie

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Snipper het uitje. Hak de knoflook grof. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de zalm in blokjes.
  3. Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe en bak nogmaals 2 minuten mee. Voeg vervolgens de room toe. Breng op smaak met peper en zout. Leg de blokjes zalm in de room en gaar deze op laag vuur.
  4. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd van de spaghetti de broccoli roosjes toe. Giet vervolgens af.
  5. Voeg de spaghetti en broccoli toe aan de roomsaus. Breng op smaak met citroensap. Scheur de basilicum en voeg bij de pasta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.