Diner/ Hoofdgerechten/ Vis

Parelcouscous met kabeljauw

Parelcouscous met kabeljauw www.jaimyskitchen.nl

Dit recept is gemaakt met parelcouscous, geroosterde groenten en een stukje kabeljauw. Een gezonde, makkelijke maaltijd, die lekker snel klaar is, ideaal voor een doordeweekse maaltijd!

Couscous of parelcouscous

In dit recept gebruik ik parelcouscous en dat is heerlijk! Alleen is parelcouscous iets lastiger te verkrijgen. Een grotere Albert Heijn verkoopt deze wel, maar wellicht een kleine winkel niet. Ik raad je zeker aan om een keertje op zoek te gaan naar parelcouscous, want het is wel echt anders als de standaard couscous. Parelcouscous is namelijk een beetje zoals een pasta, erg lekker! Je kunt in dit recept eventueel ook kiezen voor de normale couscous of een volkoren variant. Zelfs bulgur is erg lekker bij dit recept.Let dan op de bereidingswijze van de verpakking en volg deze. Maak de rest van het recept volgens de bereiding onderstaand. Je kunt dus eigenlijk alle kanten uit met het recept. Je zou zelfs met de groenten en kruiden kunnen wisselen. Daardoor is dit een perfect recept om restjes uit de koelkast op te maken. Wees lekker creatief met ingrediënten naar eigen keuze.

Parelcouscous met kabeljauw www.jaimyskitchen.nl
Parelcouscous met kabeljauw

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

300 gr wortel
2 tomaten
2 kabeljauw haasjes
10 gr verse dille
1 el azijn
3 el olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de wortelen en snijd in (halve) plakken. Snijd ook de tomaten in partjes. Voeg beide in een ovenschaal en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 20-25 minuten in de oven.
  3. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  4. Hak de dille fijn. Meng de parelcouscous met de gehakte dille, peper en zout. Voeg hierbij ook 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel azijn.
  5. Bak de kabeljauw in ongeveer 5-6 minuten aan beide kanten gaar.
  6. Meng de groenten door de couscous en serveer de kabeljauw hier bovenop.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.