Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Oreo Cheesecake Hapjes

Oreo Cheesecake Hapjes

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 15 glutenvrije oreo koekjes
  • 2 tl gesmolten boter
  • 300 gr roomkaas (bv. Philadelphia)
  • 2 kleine eieren
  • 2 tl vanille aroma
  • 2 tl suiker (bv. kokosbloesemsuiker of honing)
  • 1 sap van een halve tot hele citroen
  • 1 el 00% pindakaas
  • een snuf zout

Benodigdheden:

  • een mixer

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Cheesecake en oreo is een gouden combinatie en helemaal glutenvrij, dus ook geschikt voor mensen die een glutenallergie hebben. De pindakaas in dit recept maakt hem extra speciaal en een een cheesecake naar mijn hart. 

Glutenvrije cheesecake met oreo

Zoals eerder verteld in de voorgaande recepten is dit een recept uit de glutenvrij challenge van Albert Heijn. Meer glutenvrije inspiratie? Die staat hier: Glutenvrije Pasta met Peterselie Pesto Glutenvrije Boekweit Wafels Glutenvrij Meergranenbrood De Oreo Cheesecake is vrij makkelijk te maken, je moet alleen rekening houden met de tijd die de cheesecake nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ik raad aan om hem een dag van te voren te maken. Dan is hij het lekkerst!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Neem 10 oreo koekjes voor de boden en stamp deze fijn. Smelt 2 theelepels boter en voeg dit aan de koekjes toe.

Stap 3

Neem een bakvel, bekleed je bakvorm en maak een bodem van de oreo koekjes. Bak dit ongeveer 12 minuten.

Stap 4

Meng in een kom de roomkaas, het citroensap naar smaak, het vanille aroma, suiker en eieren. Voeg ook een snuf zout toe aan het mengsel. Mix dit tot een gladde massa met een garde. Giet dit mengsel nu over de bodem en versier de bovenkant met de overgebleven 5 oreo koekjes. Bak nog 25 tot 30 minuten in de oven op 180 graden.

Stap 5

Hierna laat je de cheesecake afkoelen en als laatste stap kun je een beetje pindakaas over de cheesecake verdelen.

Stap 6

Zet je nu nog minimaal 3 uur in de koelkast en dan is je cheesecake klaar!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet glutenvrij cheesecake nagerechten verjaardag cake & muffins bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴