Cheesecake en oreo is een gouden combinatie en helemaal glutenvrij, dus ook geschikt voor mensen die een glutenallergie hebben. De pindakaas in dit recept maakt hem extra speciaal en een een cheesecake naar mijn hart.
Glutenvrije cheesecake met oreo
Zoals eerder verteld in de voorgaande recepten is dit een recept uit de glutenvrij challenge van Albert Heijn. Meer glutenvrije inspiratie? Die staat hier:
Glutenvrije Pasta met Peterselie Pesto
De Oreo Cheesecake is vrij makkelijk te maken, je moet alleen rekening houden met de tijd die de cheesecake nodig heeft om op te stijven in de koelkast. Ik raad aan om hem een dag van te voren te maken. Dan is hij het lekkerst!
Recept: Oreo Cheesecake Hapjes
Hoeveelheid: 12 hapjes
Bereidingstijd: 45 minuten + opstijven
Ingrediënten:
15 glutenvrije oreo koekjes
2 tl gesmolten boter
300 gr roomkaas (bv. Philadelphia)
2 kleine eieren
2 tl vanille aroma
2 tl suiker (bv. kokosbloesemsuiker of honing)
sap van een halve tot 1 hele citroen
1 el 100% pindakaas
een snuf zout
Benodigdheden:
een mixer
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Neem 10 oreo koekjes voor de boden en stamp deze fijn. Smelt 2 theelepels boter en voeg dit aan de koekjes toe.
- Neem een bakvel, bekleed je bakvorm en maak een bodem van de oreo koekjes. Bak dit ongeveer 12 minuten.
- Meng in een kom de roomkaas, het citroensap naar smaak, het vanille aroma, suiker en eieren. Voeg ook een snuf zout toe aan het mengsel. Mix dit tot een gladde massa met een garde. Giet dit mengsel nu over de bodem en versier de bovenkant met de overgebleven 5 oreo koekjes. Bak nog 25 tot 30 minuten in de oven op 180 graden.
- Hierna laat je de cheesecake afkoelen en als laatste stap kun je een beetje pindakaas over de cheesecake verdelen.
- Zet je nu nog minimaal 3 uur in de koelkast en dan is je cheesecake klaar!
No Comments