Hapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Vis/ Voorgerechten

Recept: Oesters met 2 soorten dressing

Oesters, dat vind ik dus onwijs lekker! Dit is de eerste keer dat ik oesters thuis at met zelfgemaakte dressings. De oesters waren ontzettend vers, goed van smaak en de dressings waren heerlijk erbij. Dit is té gek tijdens de feestdagen, want feestelijker kan bijna niet toch?

Zelf oesters open maken

Een beetje eng vond ik het dus wel, die oesters zelf open maken. Het viel me eigenlijk nog reuze mee. De eerste twee gaan wat moeizaam, maar als je eenmaal door hebt hoe het moet, zijn ze zó open gemaakt. Dit kan dus ontzettend makkelijk thuis! Wat je wel echt nodig hebt is een goed scherp oestermes en een theedoek om je handen goed te beschermen tijdens het open maken van de schelpen. Niet twijfelen, maar goed met het mes tussen de schelp deze open wrikken.


Prins en Dingemanse Zeeuwse oesters

Deze oesters kreeg ik thuis van Prins en Dingemans en waren echt heerlijk. De oesters waren helemaal niet te zout, heerlijke lichtzoet smaak, jammie helemaal goed gekeurd! Deze oesters komen dus uit Zeeland zijn tot eind april/begin mei verkrijgbaar bij de visspeciaalzaken.

Verschillende soorten dressing

Ik vind oesters zo natuurlijk mogelijk het lekkerst! Gegratineerd of met hele gekke ingrediënten, dat is niets voor mij. Dit vind ik soms een beetje jammer van de lekkere smaal van de oester. De onderstaande dressings zijn vrij eenvoudig en zijn mijn absolute favorieten!


Rode wijn azijn dressing

Klassieker kan niet, maar deze dressing is niet voor niets zo klassiek. Het is de allerlekkerste wijze om oesters te eten. Snipper en klein rood uitje of sjalotje en voeg dit samen met 4-5 eetlepels rode wijn azijn. Laat minimaal 10 minuten trekken.

Aziatische dressing

Ook deze dressing is erg lekker, met een beetje pit! Snijd ongeveer 10 ringetjes van een rode peper, 10 reepjes bieslook en meng met 1 tl sojasaus en 2 eetlepels limoensap. Klaar!

Recept: Oesters met 2 soorten dressing

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.