Nagerechten/ Zoet

No-bake cheesecake met rode bessen

No-bake cheesecake met rode bessen www.jaimyskitchen.nl

Deze heerlijke cheesecake is zoet en fris van smaak door de rode bessen. Deze zorgen voor een licht zuurtje aan de zoete cheesecake. Het beste? Deze is no-bake!

Een frisse cheesecake

Deze cheesecake is lekker fruitig door de rode bessen. De rode bessen staan er vaak om bekend dat deze zuur zijn, maar het lichte zuurtje is juist ontzettend lekker in deze cheesecake. De Monchou en uiteraard de toegevoegde suiker zijn al heerlijk zoet, een fijne tegenhanger van de rode bessen. Daarom is deze cheesecake lekker fris!

Rode bessen

Wist je dat rode bessen lager in suikers zijn dan bijvoorbeeld de blauwe bessen? Het is qua bessen de gezondste keuze en naast gezond natuurlijk ook onwijs lekker. Mijn favoriete bessen zijn die van Berrybrothers uit Roggel. Deze bessen komen uit Limburg en als Limburgse ben ik daar natuurlijk onwijs trots op! Mocht je trouwens rode bessen bij Albert Heijn kopen, dan heb je de rode bessen van Berrybrothers te pakken.

No-bake cheesecake met rode bessen www.jaimyskitchen.nl
No-bake cheesecake met rode bessen

Hoeveelheid: 4 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 4 uur opstijven

Ingrediënten:

125 gr Bastogne koeken
200 ml slagroom
1 el vanille aroma
1 ½ el suiker
200 gr Monchou
125 gr rode bes (75 gr in de mix)
Munt ter garnering

Bereiding:

  1. Stamp de Bastogne koeken fijn. Gebruik hiervoor een vijzel of leg de koekjes tussen een theedoek en stamp met de achterkant van een glas fijn.
  2. Klop de slagroom met suiker en vanille aroma stijf. Voeg nu in een kom.
  3. Klop nu de Monchou luchtig met 75 gram van de rode bessen tot dit een egale kleur heeft.
  4. Meng de slagroom met het Monchou mengsel tot een gladde cheesecake.
  5. Voeg onderin een glaasje een vierde van de gestampte Bastogne koeken en verdeel hier vervolgens een vierde van het cheesecake mengsel over. Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nachtje opstijven.
  6. Maak de cheesecake af met rode bessen en een beetje munt ter garnering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.