Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Mosselen met bier

Recept: Mosselen met bier

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 el flesje Hertog Jan Bastaard app & citroengras (of ander bier)
  • 2 wortelen
  • 3 -4 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • peper en zout
  • takjes een paar peterselie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Samen met mijn broertje heb ik dit mosselen recept gemaakt! Eerlijk is eerlijk, dit is meer zijn recept dan die van mij. Hij kwam met het idee om de mosselen met een licht biertje klaar te maken met frisse smaken. Daarom kiezen we voor dit biertje met appel & citroengras. En het resultaat mag er wezen! 

Hoe maak je het lekkerste mosselen recept?

Een goed mosselen recept is eigenlijk easy peasy om te maken en ze zijn echt onwijs snel klaar. Het enige wat veel tijd kost is het controleren van de mosselen en het schoonmaken. Let ook goed op want soms reageren de mosselen niet, gaan ze niet dicht en als je deze later nogmaals controleert gaan ze wel ineens dicht. Niet te snel iets weggooien dus. Aan de andere kant, bij twijfel nooit eten, kun je goed ziek van worden! Dan, de groenten die we kozen zijn vrij basis, maar echt een lekkere combinatie met de mosselen vinden wij. Never change a winning team toch? De groenten ook zeker opeten hé, deze zijn echt heerlijk beetgaar! Ok, het recept hier onder! Eerder schreef ik een blog over hoe je hoe lang je mosselen moet koken en allerlei andere tips voor het koken van mosselen.

Hoeveel mosselen per persoon?

Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van de persoon, echter de regel is ongeveer 1 kg per persoon. Dat lijkt enorm veel, zeker in verhouding tot een ‘normale’ maaltijd, maar vergeet niet dat je de schelp niet kan eten, en die wegen het natuurlijk in verhouding het meeste.

Hoe lang moet je mosselen koken?

Dit kan je natuurlijk allemaal uitgebreid gelezen in mijn hoe lang kook je mosselen inspiratie blog.

Variant een mosselen recept met bokbier

In dit recept hebben we dus bier gebruikt met citroengras en appel. Echter je kan ook eens varieren met bokbier, dat is iets zwaarder en past qua smaak ontzettend goed bij mosselen.

Bereiding

Stap 1

Schil de bleekselderij en de wortelen en snijd in plakken. Snijd ook de uien grof en hak de peterselie.

Stap 2

Controleer alle mosselen. Een beetje open? Even goed tikken en kijken of ze dicht gegaan zijn. Leg ze anders even apart en probeer op het einde nog een keer. Haal de baardjes eraf en borstel de mosselen schoon.

Stap 3

Neem een grote pan, voeg daar het flesje bier aan toe, de groenten, mosselen en een beetje peper en zout. Zet de pan aan en laat ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan klaar stomen. De mosselen zijn klaar wanneer ze open staan.

Stap 4

Serveer de mosselen met de groenten, want die zijn lekker beetgaar.

Stap 5

Voor erbij: sausjes! Denk aan; mosterd-mayonaise, aoli of truffelmayonaise.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten vis & zeevruchten diner mosselen bier klassiek

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴