Diner/ Hoofdgerechten/ Rijst recepten/ Vega & Vegan

Mexicaanse gevulde paprika’s met rijst

Gevulde paprika Mexicaans www.jaimyskitchen.nl

Deze paprika’s zijn gevuld met Mexicaanse rijst, zwarte bonen en mais. De paprika’s worden geserveerd met een lekkere avocado crème met koriander.

Vegetarische gevulde paprika’s

Deze paprika’s zijn lekker vega! Wees niet bang dat dit recept niet vullend genoeg is, want ten eerste zijn de paprika’s gevuld met rijst. Ten tweede krijgt dit recept de eiwitten van de zwarte bonen. Een heerlijk vega recept dus. Daarnaast is het loaded met veggies, want naast paprika, zit er ook mais, ui en tomaat in verwerkt. Daar zit een heerlijke avocado dip bij, die het hele recept afmaakt! Een lekker en gezond recept kan ik dit wel noemen.

Mexicaanse kruiden

De kruiden heb ik in dit recept redelijk eenvoudig gehouden door voor gerookt paprikapoeder en chilipoeder te kiezen. Wil je iets uitgebreider doen, dat kan! Gebruik dan Mexicaanse kruiden. Deze kun je zelf maken, naar mijn recept voor Mexicaanse kruidenmix. Maak een lekkere grote portie voor de volgende keer.

Mexicaanse gevulde paprika’s met rijst

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

3 paprika’s
250 gr uitgelekte zwarte bonen
150 gr mais
100 gr witte rijst
1 ui
1 tomaat
1 tl gerookt paprikapoeder
1 snuf chilipoeder
peper en zout
50 gr geraspte kaas
1 avocado
5 gr koriander
olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  3. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de paprika. Spoel de zwarte bonen en mais af en meng met de gekookte rijst.
  4. Snipper het uitje. Fruit het uitje aan in een beetje olie. Voeg, zodra de ui glazig uitziet, het gerookt paprikapoeder toe en een snuf chilipoeder. Meng goed en voeg vervolgens het mengsel van zwarte bonen, mais en rijst toe. Breng dit op smaak met peper en zout.
  5. Vul de halve paprika’s met het mengsel en strooi hier geraspte kaas overheen. Bak de paprika’s af in ongeveer 20 minuten.
  6. Prak in de tussentijd de avocado. Hak koriander en voeg dit bij de geprakte avocado. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de gevulde paprika’s met de avocado.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.