Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Mexicaanse bowl met bonen en avocado

Gerechtjes uit een kom vind ik bijna altijd lekker, zo ook deze Mexicaanse Bowl. Ik had een enorme zak boerenkool, dus ik moest behoorlijk creatief zijn. Dit gerechtje is eruit gekomen en het is écht lekker. Geroosterde tomaatjes en avocado maken het helemaal af! En het is ook nog eens een heerlijk & gezond plantaardig recept!

Mexicaanse kruidenmix

De bonen maken dit recept extra lekker en als je deze met de rest mengt dan zal de rijst ook lekker rood worden. In dit recept worden Mexicaanse kruiden en tomatenpuree gebruikt, waardoor dit rijstgerecht een pittig sausje heeft. De pittigheid kun je natuurlijk zelf aanpassen als je zelf de Mexicaanse kruidenmix maakt. De toppings zoals de gepofte cherry tomaat, avocado en mais passen erg goed bij het Mexicaanse tintje van het recept. Natuurlijk kun je afwisselen met toppings die je zelf lekker vindt of die je nog in huis hebt. Het recept is echt geschikt om de restjes in je koelkast op te maken!

Recept: Mexicaanse bowl met bonen en avocado

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 170 gr rijst naar keuze
  • 70 gr boerenkool
  • 200 gr kidneybonen
  • 1 el tomaten puree
  • 1 el Mexicaanse kruiden zoals gerookt paprikapoeder, komijn, knoflook poeder en oregano
  • 1 rode ui in ringen
  • 200 gr mais
  • twee takjes cherrytomaatjes
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden en pof hier de tomaatjes ongeveer 10 minuten in de oven.
  2. Kook de rijst volgens de verpakking.
  3. Roerbak de boerenkool in een eetlepel water en voeg hier de gekookte rijst aan toe. Breng dit ook op smaak met peper en zout. Voeg hier ook de mais aan toe.
  4. Snijd de uien in ringen en de avocado in plakjes.
  5. Bak de kidneybonen met de kruiden en het tomatenpuree.
  6. Serveer nu de rijst met boerenkool en mais met de geroosterde tomaatjes, gebakken bonen, de rauwe uien en plakjes avocado.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    sherry
    6 februari 2017 at 15:06

    Yammie het ziet er lekker uit. Ik ga dit uitproberen.

  • Reply
    Demi | StudioKOOK
    13 februari 2017 at 17:42

    Wat een heerlijk idee!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.