Foodtalk/ Reviews

De meest populaire maaltijd boxen van dit moment

Maaltijdboxen www.jaimyskitchen.nl

Het concept van de maaltijdbox kennen we inmiddels allemaal wel: een boodschappenpakket met alle verse ingrediënten + recepten voor 3 of meer maaltijden per week. Benieuwd naar de beste boxen van nu?

Zo’n 7 jaar geleden betrad HelloFresh met veel geweld de Nederlandse markt. En dit resulteerde in een enorme wirwar van aanbieders. Nu de markt een beetje afgekoeld is, is het tijd om de balans op te maken. Welke maaltijdboxen zijn er nog over, en wat is eigenlijk de beste box? De vergelijkingswebsite Maaltijdbox.com zocht het uit voor Jaimy’s Kitchen. Hieronder vind je de volledige top-5.

1. HelloFresh: de beste box van dit moment

hellofresh www.jaimyskitchen.nl
HelloFresh is op dit moment veruit de meest populaire maaltijdbox van Nederland. Hoewel er in de beginjaren wel eens wat kritiek was (je kwam er maar moeilijk vanaf) gaat het tegenwoordig allemaal een stuk professioneler en klantvriendelijker. HelloFresh biedt op dit moment wekelijks 14 gevarieerde recepten, heeft een zeer gebruiksvriendelijke website en App en een ontzettend flexibele eigen bezorgservice. Het belangrijkste nadeel is dat er nog relatief weinig aanbod is gericht op diëten als gluten- of lactosevrij.

 • 1 persoon, 3 maaltijden €35,95
 • 2 personen, 3 maaltijden voor €40,95
 • 14 recepten per week
 • Voor 1 t/m 6 personen

2. Ekomenu: duurzame box met persoonlijk menu

eko menu www.jaimyskitchen.nl
Ekomenu is nog een relatief nieuwe speler die je zeker moet overwegen. Ekomenu is namelijk 100% biologisch én sluit perfect aan bij jouw leefstijl. Op dit moment kun je kiezen uit liefst 12 verschillende leefstijlen. Dit varieert van “slim & simpel” tot “koolhydraatbewust”, en van “vegan” tot “9-maanden”. In totaal kies je uit maar liefst 23 gerechten. Per gerecht kun je kiezen of je deze voor 1, 2, 3 of 4 personen wil. Alle producten in de box zijn direct van de boer, en zonder kunstmatige toevoegingen. Lekker, en hartstikke verantwoord dus. Wat betreft bezorgmogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid valt er nog wel wat winst te behalen voor Ekomenu.

 • 1 persoon, 3 maaltijden €36,00
 • 2 personen, 3 maaltijden voor €41,88
 • 23 recepten per week
 • Voor 1 t/m 4 personen

3. Marley Spoon: een inspirerende en luxe box

marley spoon www.jaimyskitchen.nl
Marley Spoon kun je voor een groot deel vergelijken met HelloFresh. De website en App werken allemaal zeer gebruiksvriendelijk. De communicatie per mail/SMS, de recepten kaarten: het ziet er allemaal ontzettend fraai uit. Het unieke van Marley Spoon is dat je wekelijks kunt kiezen uit liefst 20 inspirerende en vernieuwende recepten. Je moet er van houden, maar doorgaans zijn het net wat luxere en meer bijzondere recepten dan bij andere aanbieders. Tegelijkertijd is het een bedrijf dat hard aan het groeien is en waar dus nog wel eens iets misgaat. Regelmatig horen we klanten die een product in de box missen of waar een box niet op tijd wordt geleverd.

 • 2 personen, 3 maaltijden €41,95
 • 20 recepten per week
 • Voor 2 t/m 4 personen

4. Allerhande Box: samen met al je andere boodschappen

Allerhande box www.jaimyskitchen.nl
De Allerhande Box is de maaltijdbox van Albert Heijn. Het is een heel ander concept dan de andere boxen. Via AH.nl kun je wekelijks kiezen uit 9 verschillende gerechten (waarvan elke week 3 vegetarisch). Er is geen minimale afname, je kunt dus ook 1 gerecht bestellen. Vanaf 3 gerechten is wel de bezorging gratis. Elk gerecht kun je voor 2 of 4 personen bestellen. De keuze is – vergeleken met andere aanbieders – beperkt. De Allerhande gerechten zijn eigenlijk perfect voor consumenten die hun overige boodschappen ook op AH.nl bestellen. Je betaalt geen bezorgkosten en je hebt in 1 keer alles in huis.

 • 1 gerecht voor 2 personen €10,50
 • 2 personen, 3 maaltijden voor €36,40
 • 9 recepten per week
 • Voor 2 of 4 personen

5. Veganbox: dé veganistische box

veganbox BBQ jackfruit taco www.jaimyskitchen.nl
Eet jij graag veganistisch? En heb je moeite om elke week gevarieerde en lekkere gerechten te bedenken? Dan is de Veganbox een absolute aanrader. Veganbox.nl biedt elke week een box met 3 veganistische maaltijden voor 1/2 of 3/4 personen. De ingrediënten (meestal van het seizoen, biologische en lokaal) worden zoveel mogelijk geportioneerd zodat je vrijwel niets hoeft weg te gooien. Ook vind je in de Veganbox weinig (plastic) verpakkingsmateriaal. In de box vind je ook een handige recepten kaart inclusief foto. Op die manier zet je de lekkerste veganistische recepten in een handomdraai op tafel. Nadeel is dat je nog niet kunt kiezen uit verschillende recepten.

 • 3 gerechten voor 2 personen €39,95
 • Geen keuze in recepten
 • Voor 1 t/m 4 personen

Jaimy testte al een paar keer de veganbox uit en is fan, meer lezen? Lees dan de eerste vegan box review en de tweede veganbox review.

WINNEN: 3 x 1 maand GRATIS HelloFresh

Wist je dan in 80% van de huishoudens nog altijd de vrouw bepaalt wat er wordt gekookt? En dat in 73% van de huishoudens voornamelijk de vrouw kookt? Het is duidelijk: de vrouw domineert nog steeds in de keuken. En dat kan anders! Want met een maaltijdbox kan iedereen binnen mum van tijd een lekker en gezonde maaltijd op tafel zetten. Ga naar mannenindekeuken.nl en vertel waarom jij jouw man/vriend een maaltijdbox gunt. Onder alle deelnemers wordt 3 keer een maand GRATIS HelloFresh verloot (actie loopt tot 1 december 2019).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.