Smoothies & Drankjes

Recept: Indiase Masala Chai Thee

Dit is het recept voor echte authentieke masala chai thee zoals ik deze in India van mijn vrienden geleerd heb. Authentieker kan dus eigenlijk niet!

Masala Chai Thee komt uit India

Vier jaar op rij ben ik in India geweest. De eerste twee jaar ben ik naar India gegaan voor stages. Beide keren ben ik ongeveer 3 tot 4 maanden in het land verbleven. Het land had mijn hart veroverd door de mooie cultuur, lieve mensen, prachtige natuur, de puurheid en alle levendige kleuren om mij heen. Inmiddels heb ik een aantal mooie vriendschappen opgebouwd en ben ik in de twee jaren daarna terug gegaan naar India om op bezoek te gaan. Ik ben zelfs naar de bruiloft van een vriendin geweest. Ok, maar wat was zo ongeveer altijd het allereerste wat ik kocht als ik aangekomen was in India? Masala Chai. Hmm, heerlijk warme thee gemaakt door een chaiwallah, oftewel de theemaker op de hoek van de staat. Momenteel zien we overal chai tea verschijnen bij Starbucks en andere hippe koffietentjes. Lekker hoor! Alleen vind ik niet dat we dit mogen vergelijken met de Indiase Masala Chai Tea. Deze is echt anders in smaak en bereiding. Dit wil ik jullie graag laten zien vandaag, zoals ik het geleerd heb van mijn Indiase vriendinnetje Nancy. Daarnaast wil ik nog even vertellen dat er verschillende recepten zijn voor de Chai Tea, waarbij de Masala (de kruidenmix) kan verschillen.

Recept: Masala Chai Thee

Hoeveelheid: 4 kopjes
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

2 eetlepels zwarte thee
2 plakjes verse gember
een aantal stukjes kaneel
1 ster anijs
3 kardemom peulen
2 kleine laurierblaadjes of 1 grote
3 kruidnagels
2 glazen water
2 glazen melk
suiker

Let op; je kunt elke hoeveelheid melk en water gebruiken, maar dit moeten wel gelijke hoeveelheden zijn.

Bereiding:

  1. Kneus de kardamom en kruidnagels in de vijzel.
  2. Breng 2 grote glazen water aan de kook samen met de zwarte thee.
  3. Als dit kookt, voeg je alle specerijen toe en laat je dit 5 minuten doorkoken. Het zal er zoals onderstaand uitzien:
  4. Voeg vervolgens de melk toe en laat het nog eventjes doorkoken op zacht vuur. Hmm, vergeet je niet te ruiken? Heerlijk!
  5. Nu komtie, voeg 4 theelepels suiker toe aan de chai. Serieus, dit is nog weinig, want in India maken ze de chai echt heel erg zoet. Let wel op, voeg de suiker gewoon naar je eigen smaak toe.
  6. Je Masala Chai Tea is klaar! Gebruik een klein zeefje wanneer je je glas thee inschenkt, zodat je geen specerijen en thee in je glas krijgt. Genieten maar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.