Bijgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Makkelijke Maandag: Bonen Salade met Ei

Deze makkelijke maandag wilde ik een heerlijke salade maken, een gezonde en eentje die snel klaar is. Dat is niet teveel gevraagd toch? Je kunt er een eitje bij eten, maar je kunt ook een stukje vis en zelfs vlees mocht je wat willen, heerlijk bijgerecht of als maaltijdsalade. Het staat binnen 15 minuten op tafel, snel genoeg ;)?

Deze salade eet ik voordat ik begon aan The Green Happiness, dus ik zou nu waarschijnlijk wel het eitje weg laten, omdat ik wil proberen vegan te eten. In principe is dit ook Green Happiness proof, ook met het eitje erbij. Oh, het is een waanzinnige lunch trouwens!

Ingrediënten voor 2 personen:

– 100 gram sperziebonen
– 150 gram tuinbonen
– 3 eetlepels erwten (diepvries)
– grote rode ui
– 2 eieren
– 1 eetlepel azijn
– gehakte peterselie
– peper&zout
– olijfolie
–  1 theelepel mosterd

Salade boon

Hoe maak je het?

  1. Begin met het snijden van halve ringen van de rode ui. De rode ui meng je nu met de azijn, knijp even een paar keer in de uien, zodat de azijn zijn werk doet. Ze garen als het ware en worden zachter.
  2. Begin met het koken van je eitjes, zoals jij zelf lekker vindt.
  3. Kook gezouten water. Begin met het koken van de sperziebonen, nadat je ze schoon gemaakt hebt en in stukjes gesneden.
  4. De tuinbonen hoef je alleen maar uit te lekken.
  5. Hak de peterselie en maak een dressing door de peterselie toe te voegen aan olijfolie, mosterd,  peter en zout. Meng de dressing goed!
  6. Wanneer de sperziebonen beetgaar zijn, schep ze dan uit het water en koel ze af met koud water. Hetzelfde water gebruik je om de erwten 30 seconden te blancheren.
  7. Nu is het tijd om alles goed met elkaar te mengen. Het enige wat je niet gebruikt is het overige azijn van de uien.
  8. Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.