Travel

Madrid voorpret: Food & Drinks

Halverwege de maand Mei ga ik samen met nog zes andere vriendinnen samen naar Madrid. Zés meiden. Éen penthouse. Vier dagen. Dit gaat een tripje vol wijntjes, shoppen, lunchen, dineren en kletsen worden. Wat heb ik hier veel zin in! In deze blogpost wil ik jullie meenemen in mijn voorbereidingen naar het stedentripje naar Madrid. Ik zal de Madrid voorpret reeks in verschillende posts plaatsen, elk met zijn eigen onderwerp zoals: food & drinks, restaurants (klik) en bezienswaardigheden (klik).
Deze keer: FOOD & DRINKS!

FOOD

Wat moeten wij nu écht gegeten hebben als we naar Madrid gaan. Dat wil ik weten, dus ik ga op onderzoek uit op het internet. Spanje staat natuurlijk bekend om de sangria, tapas en paella, maar er is meer! Typisch Spaans en dus ook in Madrid is de late lunch, meestal rond 15.00 uur. Er wordt dan vaak een drie gangen warme lunch genuttigd. In de avond wordt dan een lekker drankje besteld waar je gratis óf voor een prikkie tapas erbij geserveerd wordt.

Cocido Madrileño
Cocido madrileno
Bron

Typisch Madrid is dit gerecht dat uit drie gangen bestaat, vaak los van elkaar geserveerd. Allereerst wordt een bouillon soep geserveerd. Het tweede gerecht zijn bonen, vaak kikkererwten en groenten zoals wortelen, aardappel en kool. De laatste gang bestaat uit vlees; chorizo worst, buikspek en bola; een gehaktbal van rundvlees, broodkruim en verschillende kruiden. Dit gerecht zou ik zelf niet zo snel bestellen, omdat ik niet zo’n meatlover ben, althans in die mate. Chorizo wil ik wel echt proberen!

Bocadillo de Calamaris
800px-Bocadillo_de_Calamares_-_Vitrina
bron

Een broodje met gefrituurde inktvis. Yes, dat lijkt mij wel enorm lekker. Vooral op Plaza Mayor is dit broodje volop te krijgen. Om het af te maken wordt er aoli, tomatensaus of paprikapuree bij gegeten. Dit wil ik proberen, lekker met een biertje erbij.

Patatas Brava en Tortilla de Patatas
Patatas Brava
bron

Kijk, hier wordt ik blij van; aardappeltjes op zijn Spaans, een bekend tapas gerechtje. Lekkere aardappeltjes met een spicy tomatensaus eroverheen of lekkere aoli erbij in in te dippen. Een Spaanse tortilla ofwel een Spanish omelet zoals ik ooit van een Spaanse huisgenoot geleerd heb wordt gemaakt van onder andere aardappel, ei en ui.

Caracoles a la Madrileña
slakken
bron

Slakken! Ooit heb ik voor de eerste keer slakken gegeten in Parijs. Lekker? Mwoah, ik vond het niet heel erg bijzonder. Dus, dit betekent dat ik een tweede probeer ronde nodig heb! Deze slakken in een pittige tomatensaus lijken de perfecte try-out.

Wat nog meer?
Gambabron

Olijven, toch echt die paella, garnalen, nog meer garnalen, sardines en jamón serrano. Dit wil ik echt allemaal eten in Madrid. Dit betekend eigenlijk dat ik een tapas avond zou willen voorstellen aan mijn vriendinnen. Lekker met heerlijke drankjes, die staan hier onder beschreven.

DRINKS

Sangria
sangria
bron

Sangria met vino tinto  of vino blanco, heel veel fruit zoals sinaasappel, limoen, druiven en perzik. Daarnaast wordt het vaak aangevuld met koolzuurhoudend mineraalwater, brandewijn en suiker. Hmm, lekker op terras zitten en volop kletsen onder het genot van een paar kannetjes sangria met zeven meiden in Madrid!

Batido con leche
milk-shake-608919_640
bron

Dit is een smoothie met gecondenseerde melk, die in vele varianten verkrijgbaar is in Madrid. Elk fruit kan hiermee geconbineerd worden, ik ga mij laten verrassen. Que rico!

En wat nog meer?

De sangria staat toch echt wel op nummer één, maar ook rode wijn, cava en cerveza (biertjes) zullen genuttigd worden. Ook zijn de lekkere fruitsappen zoals ananassap, perziksap en sinaasappelsap erg populair in Spanje.

Hebben jullie nog tips voor mij en mijn vriendinnen? Let me know in een berichtje of e-mailtje (klik). Vind ik ontzettend leuk!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  sandra
  8 maart 2015 at 16:20

  Madrid is super! Jij als foodiefan moet zeker een bezoekje brengen aan Mercado San Miguel: dit is een overdekte markt met héérlijke tapas en de hele dag door Spaanse gezelligheid. Ieder kraampje heeft plek om je tapas meteen te nuttigen en dat maakt het juist zo leuk.

 • Reply
  Recept: Tortilla de Patatas | Jaimyskitchen.nl
  21 maart 2015 at 07:12

  […] de eerste blogpost over Madrid voorpret (klik) scheef ik al over tortilla de patatas. Het is een populair gerecht in Spanje, waar ik door mijn […]

 • Reply
  Madrid Voorpret: Restaurants | Jaimyskitchen.nl
  3 april 2015 at 07:09

  […] zal de Madrid voorpret reeks in verschillende posts plaatsen, elk met zijn eigen onderwerp zoals: food & drinks (klik), restaurants, bezienswaardigheden en shoppen. Deze […]

 • Reply
  Madrid Voorpret: Bezienswaardigheden | Jaimyskitchen.nl
  11 mei 2015 at 07:20

  […] zal de Madrid voorpret reeks in verschillende posts plaatsen, elk met zijn eigen onderwerp zoals: food & drinks (klik), restaurants (klik) en bezienswaardigheden. Deze […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.