Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Maaltijd Salade met aardappel (vegan)

Maaltijd Salade met aardappel (vegan)

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr aardappel
  • 1 tl paprika poeder
  • peper en zout
  • 50 gr sla
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 el zilveruitjes
  • 30 gr olijven
  • 1 wortel
  • 1 rode ui
  • 4 el azijn
  • 40 gr cashewnoten

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 1 tl mosterd

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Vandaag een makkelijk, lichte maaltijd op maandag! Een salade is altijd lekker, vind ik zelf dan. Zeker wanneer het buiten wat warme wordt, is het lekker om een salade te eten. Aangezien het momenteel nog niet heel warm is buiten, vind ik het nu nog wel lekker om geroosterde aardappeltjes erbij te eten.

Zelf een vegan maaltijd salade maken

Dit gerecht is inderdaad vegan, voor nu vermeld ik dat er toch maar even bij. Ondanks dat ik niet 100% vegan eet, neem ik de vegan maaltijden wel serieus. In dit gerecht mis je niets, maar mocht jij toch graag wat toe willen voegen zoals kip, vis of een gekookt eitje, ga je gang! Past hier allemaal heel goed bij. Beetje customizen kan gewoon ;)

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Was de aardappelen, snijd in grove stukken en laat de schil er omheen. Kook de aardappelen 10 minuten in ruim gezouten water.

Stap 3

Neem een ovenschaal en kruid de aardappelen met paprikapoeder, peper en zout, voeg een béétje olijfolie toe. Rooster de aardappelen gaar krokant in ongeveer 15  minuten.

Stap 4

Snijd de ui in dunne ringen en leg in een scheutje azijn en knijp goed in de uien. Zo worden de uien wat zachter en minder scherp van smaak.

Stap 5

Halveer de cherrytomaat, zongedroogde tomaten en rasp de wortel.

Stap 6

Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Meng de sla door de dressing.

Stap 7

Serveer de aardappelen met sla, cherrytomaat, zongedroogde tomaten, ingemaakte uien, geraspte wortel en maak af met olijven, cashewnoten en zilveruitjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades tomaat hoofdgerechten aardappel olijven vegetarisch makkelijk & snel vegan geroosterde aardappel maaltijd salade

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴