London/ Travel

Londen in Food – Hotspots & Travel

Het eerste weekend van maart ging ik samen met mijn BFF Mathilde een weekendje naar London. We hadden een vol weekend met food, food en nog eens food! Ok… en ook cocktails, cultuur en een beetje geshopt. Kijken jullie mee naar ons weekend in foto’s?

Mathilde en ik vinden het enorm leuk om samen een weekendje quality time te hebben en de laatste keer waren wij in Parijs, maar dat was niet helemaal zoals wij verwachtte, lees hier meer erover: Parijs. Het was nu dus echt tijd voor een weekend vol fun! We hadden goed gepland vooraf.

London dag 1


We kwamen aan op het vliegveld, namen de Stansted Express naar Liverpool street en liepen naar ons hotel in Shoreditch. Onderweg kwamen we langs de M&S met allemaal lekkere fooddingen. Ook deze Coldbrew koffie, jammie!


We kwamen trouwens erg vroeg in de ochtend aan, dus konden om 10 uur in de ochtend al onze dag beginnen. We namen de metro naar Notting Hill, liepen over de markt naar een vegan lunch tentje Farmacy.

Haha, door de regen lopen en Mathilde photobomben! De regen was niet echt vervelend, want we waren goed voorbereid met onze paraplu’s. Het waren gelukkig ook geen stortbuien.


We gingen dus bij Farmacy eten en dat vonden we niet echt geslaagd. De porties waren bizar klein een het was onwijs duur. Niet echt een aanrader dus. Het was wel lekker hoor, maar het stond gewoon niet in verhouding.


We liepen natuurlijk even naar de mooie gekleurde huisjes in Notting Hill waar we op de foto wilden. Onwijs leuke winkeltjes liggen hier met veel vintage.


Hoe leuk is dit kruidenwinkeltje  in Notting Hill?!

Op straat komen we al deze toffe vintage tegen, heerlijke spijkerjasjes in allemaal soorten, love it!


We gingen naar Camden Town en Mathilde wilde even een goed alles vastleggen, haha! Achter haar stond een Ed Sheehan look-a-like te zingen, dus het plaatje was helemaal compleet.

Camden Town was geweldig! Allemaal kleine streetfood achtige kraampjes, met allemaal verschillende wereldkeukens, voor iedereen wat wils.

Heerlijk vertoeven hier en zoals je ziet regent het inmiddels niet meer, gelukkig!


Korean BBQ rolls! Deze waren echt te lekker!


We dronken heerlijk Margarita’s met grapefruit en habanero pepers, whiewww SPICY!

We liepen nog wat om Camden Market heen en er was allemaal mooie streetart te zien, echt te gek!

Inmiddels word het al een beetje donker en gaan wij verder naar onze volgende hotspot!


En dat is China Town! We gaan hier eerst even een snack halen bij Baozi Inn.


Ik vond het niet mega geslaagd eigenlijk. Ook niet verkeerd hoor, maar de stokjes zijn gekookt in een spicy bouillon, de smaak is zeker lekker! De paddestoel die je ziet was lekker maar bleef helemaal achter mijn tanden hangen. Ook zie je een Bao!

Banzi Inn – 26, Newport Court, London, China Town.


Daarna gingen we dineren bij Dumping’ Legend. Gezellig zou ik deze tijd niet noemen, maar het eten, ohhh heerlijk!


Jammie, heerlijk was het! We namen nog een paar andere gerechtjes, maar we kwamen natuurlijk voor het bovenstaande, aanrader!

Dumping’ Legend – 15-16 Gerrard St, London, China Town.


Lekkere donkere foto, maar we gingen daarna naar Opium Bar, een deur naast Dumping’ Legend, cocktails drinken. Dit was echt te gek! De cocktails waren belachelijk duur, maar ook belachelijk lekker. Opium is een beetje een mysterieuze bar met veel kaarslicht en dus een geweldige sfeer.

Opium Bar – The Jade Door 15, 15-16 Gerrard Street, London, China Town

London dag 2

De volgende ochtend gingen wij ontbijten bij Dishoom. Dishoom is een te gek Indiaas restaurant waar je uiteraard kunt dineren, maar ook ontbijten. Dat leek ons erg leuk om mee te maken. We bestelde een breakfast naan met ei, Chicken Keema met ei en Chai Latte’s. Ohh en we deelden ook nog een lekkere Lassie. Echt een aanrader!

Dishoom – 7 Boundary St, London, Shoreditch


Vervolgens gingen we lekker een stuk lopen naar onze volgende bestemming namelijk The Tate Modern. Hier buiten was een man mega grote bellen aan het maken. Erg leuk want allemaal kindjes hadden de tijd van hun leven!


We liepen ongeveer 1,5 uur rond in The Tate en er was veel moois te zien.


Daarna liepen we vanuit The Tate naar Borough Market. Onderweg kwamen we Shakespeare nog even tegen ;).


En wat een keus aan eten was daar weer. We proefde een Scottish Egg, maar daar was ik niet helemaal weg van. Het is een zacht gekookt ei met daaromheen gehakt en dat gepaneerd en gefrituurd.


Deze vond ik wel erg lekker haha, PIM’s met vers fruit, jammie!

Na Borough Market liepen we helemaal terug naar Shoreditch waar we Brick Lane afliepen. Ondertussen zagen we overal vette street art.

Zelfs de paaltjes worden heer versierd! haha!

We kwamen uit bij een grote overdekte vintage markt, echt onwijs gaaf!

We liepen daarna langs Box Park, waar we even de winkeltje bekeken, maar besloten eerst op te frissen in het hotel. Helemaal klaar om op stap te gaan gingen we terug naar Box Park voor wat te eten en natuurlijk drankjes. Echt onwijs gezellig is het hier en ik kon het mij ook al helemaal bedenken hoe het hier was in de zomer met het dak er vanaf!

En toen waren we helemaal klaar  voor een avondje stappen! Dat deden we bij The Blues Kitchen, met een echte live blues band, echt te gek! We hebben heerlijk gedanst!

The Blues Kitchen – 34-146 Curtain Rd, London, Shoreditch.

En dat was ons te gekke vriendinnen weekendje in London. We hebben onwijs genoten en dit was zeker niet de laatste keer. London heeft mij echt enorm verrast, want ik was hiervoor pas één keer eerder geweest en mijn indruk was toen helemaal anders. We zagen nu echt de hippe, vintage kant van London.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.