Deze salade is helemaal geschikt als maaltijd salade, ook wanneer het buiten koud is. De linzen en zoete aardappel maken deze salade lekker vullend. Deze salade is niet alleen lekker, maar ook nog eens onwijs budget vriendelijk. Ben je al een beetje benieuwd hoe ik deze salade gemaakt heb?
Budget koken
Dit recept heb ik gemaakt in het kader van de Albert Heijn 5x5budgetchallenge. Lees in het eerste recept van deze challenge iets meer over deze challenge: Pasta met makreel. Maandelijks zal ik een challenge krijgen en deze maand was dat om 5 maaltijden te koken voor €5 per maaltijd. Deze salade is echt een favoriet van mij, want er zit echt alles in wat ik lekker vind. Dit maak ik trouwens ook vaker als lunch voor onderweg, heerlijk.
De kosten:
Linzen, blik á 400 gr AH: €1,07
1 avocado: €2,99 voor 6 stuks. 1 stuk €0,50
Rode ui (€0,10)
2 kleine zoete aardappelen: €2,49 voor 1 kg. Ongeveer 1/3: €0,83
200 gr cherry tomaat €2,99 voor 500 gr. €1,20.
Feta kaas: €0,95 (helft gebruikt: €0,48)
Rucola voordeelverpakking: €1,69 (1/3 gebruikt: €0,56)
Dressing: (alles uit voorraad)
3 el olijfolie
1 el azijn
peper en zout
1 tl mosterd
Totaal: €4,74.
Recept: Linzen salade met zoete aardappel
Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
1 blikje linzen á 400 gr
1 avocado
1 rode ui
2 zoete aardappelen
200 gr cherrytomaten
100 gr feta kaas
42 gr rucola
olijfolie om in te bakken
Dressing:
3 el olijfolie
1 el azijn
1 tl mosterd
peper en zout
Bereiding:
- Snijd de zoete aardappel in blokjes en bak deze in ongeveer 15 minuten gaar.
- Halveer de cherry tomaten en snijd ringen van de ui.
- Laat het blikje linzen uitlekken en soep af met koud water.
- Halveer de avocado, neem een halve avocado en snijd deze in de lengte in. Zo maak je makkelijk een waaier van de avocado. Herhaal dit ook met de andere helft.
- Meng de ingrediënten van de dressing goed met elkaar.
- Meng de rucola met tomaat, ui, linzen en zoete aardappelblokjes. Leg de avocado er bovenop en kruimel de fetakaas over de salade. Serveer de salade met de dressing.
Tip: De linzen kunnen koud geserveerd worden of kort verwarmd worden, wat jij het lekkerst vindt.
2 Comments
10 Budgettips + Budget Challenge | Jaimy's Kitchen
13 oktober 2018 at 20:41[…] Linzensalade met Avocado […]
Alles over... Linzen! | Jaimy's Kitchen
16 januari 2019 at 20:38[…] 1. Linzen salade met zoete aardappel […]