Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lasagne bolognese met ricotta in paprika

Lasagne bolognese met ricotta in paprika

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 150 gr rundergehakt
  • 8 ongeveer lasagne vellen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blokje tomatenblokjes
  • 200 gr ricotta
  • 5 gr bieslook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 25 gr pijnboom pitjes
  • peper en zout
  • klein beetje Parmezaanse kaas (optioneel)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Lasagne bolognese met ricotta gemaakt in een paprika voor extra veel groenten. Dit recept is echt onwijs goed gelukt en een flinke aanrader voor als je bezoek hebt en ze wilt verassen. De ricotta in het recept maakt het onwijs lekker romig.

Zelf gevulde paprika's met lasagne maken

Je kunt trouwens ook de paprika's halveren over de lengte, dat ziet ook onwijs leuk uit. In dit geval heb ik het kapje er vanaf gehaald, zo kun je iets meer laagjes lasagne maken. Wees creatief en maak er je eigen variatie op! Deze lasagne is ook makkelijk vegetarisch te maken door het gehakt weg te laten of te vervangen door vegetarisch gehakt.

Bereiding

Stap 1

Maak de bolognese saus als eerste. Snipper de ui en hak de knoflook, fruit dit aan. Wanneer de uien glazig zijn voeg je het gehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Als laatste voeg je de tomaten blokjes toe en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Laat de saus minimaal 20 minuten pruttelen. Hoe langer, hoe lekkerder.

Stap 2

Meng nu de ricotta met de bieslook en peper en zout.

Stap 3

Halveer de paprika's of snijd de kapjes er af. Het overige paprika van de kapjes kun je in de saus toevoegen.

Stap 4

Vul nu de paprika's met eerst een laagje saus, dan een plak lasagne vel (eventueel op maat breken), dan een laagje ricotta en als laatste weer een stukje lasagne blad. Herhaal nu deze stappen tot de paprika vol zit. Maak deze af met een beetje Parmezaanse kaas. (optioneel)

Stap 5

De paprika's mogen ongeveer 25 minuten de oven in of tot de lasagne bladen gaar zijn (dit kun je even controleren met een vork).

Stap 6

In de tussentijd kun je de pijnboom pitjes roosteren en deze over de lasagne heen strooien.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten paprika pasta vlees & vervanger italiaans ricotta bolognese lasagne gevulde paprika

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴