Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Tofu met bimi en paprika

Tofu met bimi en paprika

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 375 gr tofu
  • 200 gr bimi
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 tl sesam zaadjes
  • 1 el ½ - v nori
  • peper en zout
  • olie om in te bakken (zonnebloem- of arachideolie)

Sausje:

  • 1 tl sriracha
  • 2 tl sojasaus
  • 2 tl honing
  • 2 tl citroensap

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een koolhydraatarm recept met tofu, bimi, paprika en een lekker licht pittig sausje. Mocht je het gerecht toch iets zwaarder willen maken, voeg dan een beetje rijst toe.

Koolhydraatarm recept met tofu

In dit recept heb ik simpelweg de rijst weggelaten, daarom is het lager in koolhydraten. Perfect dus voor een warme lunch of een lichte avondmaaltijd. Let wel op indien je een iets grotere eter bent, dan wil je misschien toch wat rijst toevoegen aan het recept. Houd ongeveer 60 gram rijst per persoon aan. In dit geval is het lekker om de rijst eerst te koken en vervolgens met een eetlepel van de saus op te bakken, in een beetje olie.

Bereiding

Stap 1

Laat de tofu goed uitlekken, zodat deze straks goed alle smaken op kan nemen. Ik doe dit door de tofu in keukenpapier in te pakken en iets zwaars erop te zetten.

Stap 2

Snijd de paprika in repen. Snijd het uitgelekte en dus drogere blok tofu in platte reepjes, eventueel gehalveerd zodat je vierkantjes krijgt.

Stap 3

Meng de ingrediënten van het sausje en proef deze. Indien je van pittig houdt, kun je meer sriracha toevoegen. Snijd of knip ook fijne reepjes van het nori vel.

Stap 4

Plet de tenen knoflook. Verhit in een koekenpan olie en voeg hierbij de geplette tenen knoflook en een ruime hoeveelheid peper en zout. Bak hierin de tofu goudbruin en krokant. Dit duurt ongeveer 7-10 minuten. Bak de tofu aan beide kanten.

Stap 5

Stoom in de tussentijd de bimi beetgaar, ongeveer 4 minuten. De bimi kan ook gebalanceerd worden.

Stap 6

Verwijder de tofu uit de pan en verdeel hier direct de nori reepjes over en de helft van de saus. Dek af zodat dit nog warm blijft.

Stap 7

Roerbak in dezelfde pan op hoog vuur de paprika, ongeveer 2 minuten. Verwijder de paprika uit de pan en voeg de bimi in de pan. Roerbak 2 minuten en voeg de sesamzaadjes toe aan de bimi.

Stap 8

Serveer de tofu met paprika en bimi samen met de overgebleven saus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten tofu paprika vegetarisch aziatisch diner vegan koolhydraatarm tempeh bimi tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴