Diner/ Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Vega & Vegan

Koolhydraatarm recept: Spaghetti pompoen met rode pesto en spinazie

Koolhydraatarm recept Spaghetti pompoen met rode pesto en spinazie

Deze pompoen lijkt op spaghetti door de structuur. Daarom is deze pompoen heerlijk met rode pesto, spinazie en cherry tomaat. Een beetje zoals een traditionele pasta, maar dan een beetje gezonder! Dit is een heerlijk herfstig recept!

Herfst recept met spaghetti pompoen

Een heerlijke pompoen is dit, die door de sliertjes lijkt op spaghetti, maar het is natuurlijk gewoon pompoen. Dat maakt dit recept koolhydraatarm in vergelijking met een normaal gerecht met pasta. De rode pesto zorgt voor lekker veel smaak. In dit recept gebruikte ik een pittige rode pesto en dat was zeker een aanrader! Je kunt ook een rood pepertje toevoegen aan het gerecht voor wat extra pit. Serveer eventueel met een stokbrood of een heerlijk soepje voor mocht het gerecht niet voldoende zijn. Typisch herfst recept!

Koolhydraatarm recept Spaghetti pompoen met rode pesto en spinazie www.jaimyskitchen.nl
Koolhydraatarm recept: Spaghetti pompoen met rode pesto en spinazie

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten + 50 minuten oventijd

Ingrediënten:
1 spaghetti pompoen
2 flinke theelepels rode pesto
150 gr cherrytomaatjes
250 gr spinazie
2 tl teentjes knoflook
peper en zout
een handje geraspte Parmezaanse kaas
2 tl pijnboom pitjes
olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in de lange weg door de helft en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Wrijf de binnenkant van de pompoen in met wat olijfolie.
  3. Leg de pompoen met de binnenkant naar onder op een bakvel en bak gaar in ongeveer 45 minuten.
  4. Wanneer de pompoen gaar is, neem een vork en rasp sliertjes van de pompoen.
  5. Hak de knoflook fijn, bak in een beetje olijfolie en roerbak de spinazie hierin. Halveer de cherry tomaatjes en roerbak kort mee. Roer de pesto door de spinazie en tomaat. Voeg samen met de geraspte pompoen.
  6. Voeg terug in de helften pompoen schil en verdeel de Parmezaanse kaas en pijnboom pitjes er overheen.
  7. Grill nog ongeveer 5 minuten in de oven zodat de Parmezaanse kaas smelt en de pijnboom pitjes geroosterd zijn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply