Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Koolhydraatarm recept: courgette pasta

Koolhydraatarm recept: courgette pasta

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 el pesto
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el creme fraiche
  • 2 moten zalm (ik nam gekruide zalm)
  • 400 gr courgetti
  • 100 gr tomaat
  • 2 lente uien
  • peper en zout
  • een handje basilicum
  • olie en boter om in te bakken

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Op zoek naar een licht, maar ontzettend lekker recept? Dan is deze romige courgette pasta met pesto en een heerlijke moot zalm misschien precies waar jij naar op zoek bent. 

Courgette pasta oftewel courgetti

Die kun je inmiddels gewoon kant en klaar bij de supermarkt kopen, maar je kunt de courgettes zelf ook in reepjes snijden met een spiraalsnijder of met de hand. Dat is natuurlijk een beetje meer werk. Je kunt ook half courgette en half pasta in het recept gebruiken, mocht je de echte pasta toch een beetje missen. In ieder geval is dit een manier om extra veel groenten te eten.

Gebakken zalm

Hoe lekker is een moot zalm, niet helemaal door gebakken? Dat is echt een te gekke combinatie met de pasta en de pasta saus. Mocht je nu niet echt een visliefhebber zijn, kan zou je ook kip kunnen nemen. Bak de zalm krokant aan beide kanten ongeveer 3 minuten. Zet het vuur daarna even wat lager om vervolgens de zalm langzaam te laten garen. Pas dit op jouw eigen voorkeur aan.

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Hak de knoflook fijn, halveer de cherry tomaatjes en snijd de lente uien in ringen. Houd deze drie apart, afzonderlijk van elkaar. Snijd de verse basilicum fijn.

Stap 2

Verhit een beetje boter in een pannetje en bak hier de zalm in. Begin met de ene kant ongeveer 3 minuten te bakken, draai dan om en bak de andere kant ook 3 minuten. Houd dan goed in de gaten en bepaal de gewenste gaarheid.

Stap 3

Neem een  grote pan, verhit een beetje olie en bak de knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg dan de courgette pasta toe en roerbak dit ongeveer 2 minuten zodat het niet te zacht wordt. Voeg na de 2 minuten de crème fraiche, pesto, lente ui, cherry tomaat, peper en zout toe en meng goed. Roerbak nog 2 minuten.

Stap 4

Leg dit op een bord en serveer de gebakken zalm en gesneden basilicum erbij.

Stap 5

Tip: roerbak de courgette écht kort mee, anders zal de courgette veel vocht verliezen en wordt het waterig. Wil je de courgette toch langer bakken en dus gaarder eten? Giet dan het overtollige water weg, voordat je creme fraiche toevoegt.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten courgette pasta zalm makkelijk & snel koolhydraatarm pesto courgetti creme fraiche top favorieten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴