Diner/ Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Makkelijke Maaltijd/ Vis

Koolhydraatarm recept: courgette pasta met pesto en zalm

courgetti met zalm www.jaimyskitchen.nl

Op zoek naar een licht, maar ontzettend lekker recept? Dan is deze romige courgette pasta met pesto en een heerlijke moot zalm misschien precies waar jij naar op zoek bent.

Courgette pasta oftewel courgetti

Die kun je inmiddels gewoon kant en klaar bij de supermarkt kopen, maar je kunt de courgettes zelf ook in reepjes snijden met een spiraalsnijder of met de hand. Dat is natuurlijk een beetje meer werk. Je kunt ook half courgette en half pasta in het recept gebruiken, mocht je de echte pasta toch een beetje missen. In ieder geval is dit een manier om extra veel groenten te eten en minder koolhydraten.

Gebakken zalm

Hoe lekker is een moot zalm, niet helemaal door gebakken? Dat is echt een te gekke combinatie combinatie met de pasta en de pasta saus. Mocht je nu niet echt een visliefhebber zijn, kan zou je ook kip kunnen nemen. Bak de zalm krokant aan beide kanten ongeveer 3 minuten. Zet het vuur daarna even wat lager om vervolgens te kijken naar de garen van ze zalm. Pas dit op jouw eigen voorkeur aan.


Recept: courgette pasta met pesto en zalm

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
2 el pesto
2 tenen knoflook
1 el creme fraiche
2 moten zalm (ik nam gekruide zalm)
400 gr courgetti
100 gr tomaat
2 lente uien
peper en zout
een handje basilicum
olie en boter om in te bakken

Bereiding:

  1. Hak de knoflook fijn, halveer de cherry tomaatjes en snijd de lente uien in ringen. Houd deze drie apart, afzonderlijk van elkaar. Snijd de verse basilicum fijn.
  2. Verhit een beetje boter in een pannetje en bak hier de zalm in. Begin met de ene kant ongeveer 3 minuten te bakken, draai dan om en bak de andere kant ook 3 minuten. Houd dan goed in de gaten en bepaal de gewenste gaarheid.
  3. Neem een  grote pan, verhit een beetje olie en bak de knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg dan de courgette pasta toe en roerbak dit ongeveer 2 minuten zodat het niet te zacht wordt. Voeg na de 2 minuten de crème fraiche, pesto, lente ui, cherry tomaat, peper en zout toe en meng goed.
  4. Leg dit op een bord en serveer de gebakken zalm erbij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply