Diner/ Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Vega & Vegan

Koolhydraatarm recept: broccoli rijst met zoete aardappel en tofu

Recept broccoli rijst met zoete aardappel en tofu www.jaimyskitchen.nl

Dit makkelijke en snelle recept bevat weinig koolhydraten, omdat er in plaats van witte of bruine rijst broccoli rijst gebruikt wordt. Het vegetarische gerecht bevat tofu, zoete aardappel en een heerlijke Aziatische dressing.

Gezond recept met minder koolhydraten door broccoli rijst

Heb je dat al eens geprobeerd? Ik gebruik in dit recept in plaats van witte of bruine rijst namelijk rijst van broccoli! Dat is in principe gehakte broccoli, simpel as that! Maar lekker dat het is, dit gezonde recept. Voor een dagje wat minder koolhydraten is wel eens fijn toch? Een balans dagje wordt het ook wel eens genoemd.

Tofu, tempeh of kip

Ik koos voor tofu, in dit recept, maar tempeh is ook erg lekker wanneer je een vegetarisch recept wilt maken. Vind jij het lekker om een beetje vlees toe te voegen aan het recept, kan ik aanraden om voor kip te kiezen. Dat past erg lekker bij de Aziatische dressing van sesamolie, sojasaus en limoensap. Wil je een beetje pit toevoegen? Snijd dat een beetje rode peper of voeg een mespuntje chilipoeder toe aan het gerecht.

Recept broccoli rijst met zoete aardappel en tofu www.jaimyskitchen.nl
Recept: broccoli rijst met zoete aardappel en tofu

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
400 gr zoete aardappel
300 gr broccoli rijst
200-250 gr tofu
1 tl geraspte gember
2 tenen knoflook
1 el limoensap
1 el sesamolie
1 el sojasaus
1 el ketjap
zout
chili vlokken
olie om in te bakken
2 lente uien

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes en voeg 1 el olie, zout en chili vlokken toe. Rooster de zoete aardappel in 20 minuten in de oven.
  3. Laat de tofu uitlekken, wikkel in keukenpaier en zet iets zwaars erop, zodat zoveel mogelijk water uit de tofu gaat. Leg de tofu dus op een bordje om het vocht op te vangen. Snijd de tofu daarna in blokjes en marineer met 1 eetlepel ketjap.
  4. Rasp de gember en hak de knoflook. Voeg hierbij sojasaus en sesamolie.
  5. Snijd ook de tofu in blokjes en de lente uien in ringen.
  6. Bak de tofu licht krokant in ongeveer 5 minuten.
  7. Verhit in een ander pannetje wat olie en verhit kort de gember en knoflook in de marinade. Voeg nu de broccoli rijst toe en roerbak 2 minuten.
  8. Serveer de geroosterde zoeke aardappel met krokante tofu en broccoli rijst. Strooi als laatst de lente ui er overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.