Diner/ Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Hazelnoot, spinazie en dragon pesto

Weer een recept uit een kookboek! Ook deze keer koos ik voor een recept uit het boek waar ik zelf aan meegewerkt heb ‘Gezonde Wereldgerechten’. Het is een pesto, maar een zeer bijzondere. De pesto bevat hazelnoten, dragon, spinazie en nog veel meer. Het is een zeer frisse pesto, heerlijk. Dit recept mag zeker op tafel tijdens de feestdagen.

Een heerlijke frisse pesto met dragon

Hmm, ik ben echt gek op dit recept. De dragon geeft veel frisheid, maar ook de citroen. De pesto is niet alleen geschikt om je lekker broodje in te dippen, maar ook onwijs lekker bij een stukje gegrilde vis of bij de pasta. Het recept heb ik zelf een beetje aangepast naar mijn smaak. Zo heb ik bijvoorbeeld zongedroogde tomaat toegevoegd en heb ik de witte wijn azijn achterwege gelaten. Voor mij is dit misschien wel mijn meest favoriete recept voor pesto, die natuurlijk echt vrij anders is als de klassieke Parmezaanse kaas, basilicum en pijnboom pitten pesto is.

Het recept is trouwens helemaal vegetarisch en veganistisch!

Hazelnoot, Spinazie en Dragon Pesto
Recept: Hazelnoot, spinazie en dragon pesto

Hoeveelheid: 200 gram
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

35 gram hazelnoten
15 gr dragon
80 gr spinazie
rasp van 1 citroen
sap van ½ citroen
4 el olijfolie
3 zongedroogde tomaten
chili vlokken
verse peper en zout

Bereiding:

 1. Rooster de hazelnoten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
 2. Neem een keukenmachine en voeg hier de spinazie, blaadjes dragon, hazelnoot, citroenrasp en zongedroogde tomaat aan toe. Voeg dan ook het sap van een halve citroen toe en begin met 3 el olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en chili vlokjes.
 3. Hak de pesto nu voorzichtig. Zelf vind ik het lekker als de pesto nog iets grover is, dus ik pulseer altijd voorzichtig. Voeg eventueel de 4e eetlepel olijfolie toe, indien nodig.
 4. Serveer de pesto op de manier naar keuze, ik at het met pitabroodjes!

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Kerstrecepten: 6 x Amuses of Borrelhapjes |
  19 december 2016 at 08:31

  […] Hazelnoot Pesto […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.