Soep/ Vega & Vegan/ Voorgerechten

Knolselderij soep met peterselie olie

knolselderij soep met peterselie olie www.jaimyskitchen.nl

Deze soep van knolselderij is heerlijk romig van smaak. De soep wordt afgemaakt met een zelfgemaakte peterselie olie en knapperige pompoen pitjes.

Super romige knolselderij

Knolselderij is een heerlijke groente die lekker zoet van smaak is. De groente heeft van zichzelf al een romige smaak, maar het is extra romig door de toevoeging van room. Dit kan normale room zijn, maar deze kan ook plantaardig zijn. In dat laatste geval is deze soep veganistisch.

Zelf peterselie olie maken

De soep is extra smaakvol door de zelfgemaakte peterselie olie. Deze maak je simpelweg met peterselie, olie en citroensap. Naast de heerlijke smaak, ziet het er ook nog eens ontzettend gezellig uit. Daarom is dit recept ook geschikt om voor gasten te serveren. Onthoud de peterselie olie goed, want dit is in bijna alle soepen lekker.

knolselderij soep met peterselie olie www.jaimyskitchen.nl
Knolselderij soep met peterselie olie

Hoeveelheid: 3 porties
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

½ grote of 1 kleine knolselderij
1 grote witte ui
3 tenen knoflook
1 blokje gezouten (plantaardige) roomboter
200 ml (plantaardige) kookroom
750 ml water
1 groente bouillonblokje
peper en zout
bieslook naar smaak
1 el pompoenpitten

Peterselie olie:
4 el olie
7 gr verse platte peterselie
1 tl citroensap

Bereiding:

  1. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snipper het uitje en hak de knoflook.
  2. Smelt de gezouten boter in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na 4 minuten ook de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg hier de blokjes knolselderij aan toe. Bak dit 5 minuten mee.
  3. Voeg 1 groente bouillonblokje en het water toe aan de pan. Laat ongeveer 10-15 minuten koken tot de knolselderij gaar is. Pureer de soep en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  4. Maak de peterselie olie door de peterselie heel fijn te hakken. Dit kan met een mes of een kleine hakmachine. Voeg olie en citroensap toe.
  5. Hak de bieslook fijn. Serveer de knolselderij soep met bieslook, peterselie olie en pompoenpitten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.