Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Knolselderij soep met peterselie olie

Knolselderij soep met peterselie olie

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 ½ grote of kleine knolselderij
  • 1 grote witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blokje gezouten (plantaardige) roomboter
  • 200 ml (plantaardige) kookroom
  • 750 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • peper en zout
  • bieslook naar smaak
  • 1 el pompoenpitten

Peterselie olie:

  • 4 el olie
  • 7 gr verse platte peterselie
  • 1 tl citroensap

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze soep van knolselderij is heerlijk romig van smaak. De soep wordt afgemaakt met een zelfgemaakte peterselie olie en knapperige pompoen pitjes.

Zelf super romige knolselderij maken

Knolselderij is een heerlijke groente die lekker zoet van smaak is. De groente heeft van zichzelf al een romige smaak, maar het is extra romig door de toevoeging van room. Dit kan normale room zijn, maar deze kan ook plantaardig zijn. In dat laatste geval is deze soep veganistisch.

Zelf peterselie olie maken

De soep is extra smaakvol door de zelfgemaakte peterselie olie. Deze maak je simpelweg met peterselie, olie en citroensap. Naast de heerlijke smaak, ziet het er ook nog eens ontzettend gezellig uit. Daarom is dit recept ook geschikt om voor gasten te serveren. Onthoud de peterselie olie goed, want dit is in bijna alle soepen lekker.

Bereiding

Stap 1

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snipper het uitje en hak de knoflook.

Stap 2

Smelt de gezouten boter in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na 4 minuten ook de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg hier de blokjes knolselderij aan toe. Bak dit 5 minuten mee.

Stap 3

Voeg 1 groente bouillonblokje en het water toe aan de pan. Laat ongeveer 10-15 minuten koken tot de knolselderij gaar is. Pureer de soep en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Meng nu ook de kookroom door de soep. 

Stap 4

Maak de peterselie olie door de peterselie heel fijn te hakken. Dit kan met een mes of een kleine hakmachine. Voeg olie en citroensap toe.

Stap 5

Hak de bieslook fijn. Serveer de knolselderij soep met bieslook, peterselie olie en pompoenpitten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

knolselderij voorgerechten soep peterselie vegetarisch vegan herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴