Diner/ Hoofdgerechten/ Vis

Kabeljauw met krieltjes en snijbonen

Kabeljauw met krietljes en snijbonen www.jaimyskitchen.nl

Een heerlijk gerecht met gebakken krieltjes met schil, een stukje kabeljauw en groenten. De snijbonen en cherrytomaatjes zijn samen een heerlijke smaakcombinatie.

Een makkelijke, gezonde, doordeweekse maaltijd

Een stukje vis vind ik altijd erg lekker in combinatie met krieltjes. Kies ook zeker voor krieltjes, als het even kan met schil. Die zijn toch echt het lekkerst en smaakvol van zichzelf. Er hoeft wat mij betreft dan geen pot mayonaise op tafel te staan. Nu is daar niets mis mee, maar mayonaise is natuurlijk geen ontzettend gezonde keuze. Geloof me, bij echte goede krieltjes met schil, zul je het niet missen! De groenten zijn ook een heerlijke combinatie samen, zeker wanneer de cherrytomaatjes een beetje kapot springen. Zo heb je een soort van sausje erbij!

Kabeljauw met krietljes en snijbonen www.jaimyskitchen.nl
Kabeljauw met krieltjes en snijbonen

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

2 kabeljauwfilets
450 gr krieltjes
250 gr snijbonen
150 gr cherrytomaatjes
peper en zout
2 klontjes boter
2 el olie

Benodigdheden:
Oven
Bakplaat en bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Was de krieltjes en laat de schil zitten. Halveer de krieltjes. Vul een pan met ruim water. Kook het water en voeg vervolgens de gehalveerde krieltjes toe. Kook beetgaar in ongeveer 6-7 minuten. Controleer door met een vork in de krieltjes te prikken. Giet daarna af.
  3. Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat met bakpapier, sprenkel een beetje olijfolie er overheen en bak de aardappeltjes in ongeveer 15 minuten krokant. Voeg daarna een beetje zout toe aan de aardappeltjes.
  4. Was in de tussentijd de snijbonen, verwijder de uiteinden en snijd in stukjes. Vul een pannetje met water en kook de snijbonen beetgaar in ongeveer 4 minuten. Giet af en zet aan de kant.
  5. Verhit een beetje boter in een pannetje en bak de kabeljauwfilets op middelhoog vuur langzaam gaar. Dit duurt ongeveer 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verhit op hetzelfde moment een andere koekenpan, voeg een beetje boter erin en roerbak de snijbonen samen met de cherrytomaatjes. Dit is klaar zodra de cherrytomaatjes een beetje kapot springen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de krokante aardappeltjes met kabeljauw en snijbonen met cherrytomaatjes.

Kabeljauw met krieltjes en snijbonen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.