Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vis

Japanse Onigiri van zalm met salade

Onigiri met zalm www.jaimyskitchen.nl

Deze rijstballetjes zijn van sushi rijst, zalm en nori gemaakt. Onigiri is een typische Japanse snack, die in dit recept met een frisse salade als hoofdgerecht geserveerd wordt.

Japanse snack

In 2016 gingen wij op een rondreis door Japan. Wat een toffe reis was dat, wij waren helemaal verkocht aan dit mooie land. Niet alleen door de toffe steden, de mooie natuur, maar uiteraard ook door het heerlijke eten. Zo leerden wij ook Onigiri kennen, of zoals wij het ook wel noemden ‘ driekhoekjes’. Deze namen we vaak als snack. Helemaal happy waren wij toen we in 2019 in Singapore deze ook weer tegen kwamen in de 7-eleven. Het was dus tijd om mijn eigen variant te maken. Wij aten de Onigiri met een frisse salade als hoofdgerecht.

Onigiri met zalm www.jaimyskitchen.nl

Japanse Onigiri van zalm met salade

Hoeveelheid: 6 stuks (2 personen)
Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten rijst afkoelen

Ingrediënten:

250 gr sushi rijst
150 gr zalm
2 vellen nori
1 el sesamzaad
1 tl zout
1 klontje boter

Salade:
1 kleine krop sla
½ komkommer
1 grote rode ui
3 el azijn
water
een flinke snuf zout

Dressing:
1 el azijn
1 el olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de rode uien in halve ringen en voeg hierbij 3 eetlepels azijn, een scheutje water en een snuf zout. Laat de uien marineren tot het recept klaar is.
  2. Kook de sushi rijst met 200 ml water en 1 theelepel zout. Zorg dat de rijst helemaal droog kookt. De rijst behoord plakkerig te zijn. Laat afkoelen.
  3. Bak de zalm gaar in een klontje boter in ongeveer 6 minuten. Pluk de zalm zodat je kleine stukjes krijgt.
  4. Knip of snijd 6 stukjes van 2 bij 6 cm van de nori vellen. Knip of snijd de overige nori helemaal fijn.
  5. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Snijd vervolgens de sla fijn en de komkommer in halve plakjes. Giet de gemarineerde uien af en voeg bij de salade. Voeg ook de dressing toe.
  6. Meng vervolgens met de gekookte sushi rijst met geplukte zalm en nori snippers. Vorm met je handen driehoekjes van de sushi rijst. Maak af met een reepje nori.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.